Primarul orasului Vancouver, Canada, are in vedere interzicerea bancomatelor automate (ATM) de tip bitcoin (BTC) din cauza problemelor de spalare a banilor, a informat Next Web.

 

Primarul orasului Vancouver, Kennedy Stewart, a sugerat interzicerea completa a ATM-urilor in legatura cu numarul sporit de cazuri de spalare a banilor. Un raport de politie citat de Next Web afirma ca infractorii ar putea cumpara un bancomat pentru propriile nevoi pentru cateva mii de dolari si apoi sa-si depoziteze numerarul in ATM “de cate ori este necesar” pentru a profita sau elimina taxele de tranzactie.

 

Autoritatile se asteapta sa primeasca 840 de rapoarte legate de moneda digitala in acest an, ceea ce reprezinta de trei ori numarul de rapoarte produse anul trecut. In timp ce consiliile locale din Vancouver si Richmond au impins actiunea, provincia British Columbia va organiza o ancheta de spalare a banilor pentru a investiga mai departe.

 

Potrivit resursei de monitorizare a industriei CoinATMRadar, exista 694 ATM-uri de criptocurrency in Canada, 76 fiind in Vancouver.

 

Luna trecuta, in Spania, opt persoane au fost arestate pentru presupusele spalari de bani, schimband moneda fiat pentru criptomonede. Persoanele fizice au folosit ATM-uri de tip crypocurrency si au impartit fonduri in sume mai mici pentru a le introduce in sistemul financiar fara ca tranzactiile sa fie raportate ca suspecte.

 

Dupa cum s-a raportat in luna ianuarie, operatorul ATM din Statele Unite, Coinme, primul operator de operatiuni ATM care a primit licenta in S.U.A. in 2014, a intrat intr-un parteneriat pentru a vinde bitcoin la chioscurile de numarare a monedelor detinute de Coinstar.