Caracteristicile Iphone dorite de fanii Android.

Nu exista niciun dubiu ca anul 2007 a marcat inceputul unei noi ere in piata globala a smartphone-urilor. Gigantii din industrie, precum Nokia, Microsoft si BlackBerry, care la acel moment se numea Research in Motion, au avut de pierdut cand Apple a prezentat primul iPhone. Dispozitivul era extraordinar de simplu comparat cu telefoanele care rulau sisteme de operare mai vechi, precum BlackBerry OS, Windows Mobile si Symbian.

 

Cel din urma era de departe cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri din lume in acel moment. Cum a fost posibil pentru un dispozitiv atat de simplu sa concureze cu gigantii, in conditiile in care ii lipseau toate aplicatiile complexe pe care le furnizau platformele mari?

 

Suntem in anul 2019, si nici macar una dintre companiile care dominau piata smartphone-urilor acum doisprezece ani are realizari notabile azi. Nokia si BlackBerry s-au prabusit cu totul, companiile nici nu mai exista. Afacerea Nokia a fost vanduta catre Microsoft, departamentul mobil de la Microsoft a fost inchis, iar departamentul hardware al Blackberry a fost preluat de o firma care nici macar nu produce suficiente telefoane incat sa fie mentionata. Intre timp, majoritatea companiilor care au urmat exemplul Apple (sau chiar au copiat caracteristicile iPhone) au ramas pe piata.

 

Impactul pe care un singur telefon l-a avut asupra pietei este incredibil. Desigur, iPhone-ul nu a ramas la fel de simplist ca la inceput. Apple a adaugat din ce in ce mai multe caracteristici cu fiecare nou model, iar in ziua de azi iOS a ajuns sa fie la fel de complex ca si rivalul sau, Android. Spre deosebire de iOS, Androidul este mult mai permisiv, intrucat Google nu restrictioneaza accesul dezvoltatorilor la anumite functii de baza, asa cum face Apple, insa exista numeroase caracteristici interesante pe care Apple le-a adaugat pentru a imbunatati experienta utilizatorilor.

 

La inceputul saptamani a fost deschisa pe Reddit o discutie interesanta. In categoria Android, un utilizator a intrebat “Care este lucrul pe care iPhone-ul il poate face si pe care ti l-ai dori si de la Android?” Ar fi fost destul de usor ca discutiile sa se inflameze, din moment ce in aceasta categorie exista foarte multi fani inraiti Android, insa discutiile au ramas civilizate, iar utilizatorii Android au impartasit caracteristicile lor preferate ale iPhone-ului.

 

Caracteristicile preferate

 

“Ambele sisteme de operare au partile lor bune, incerc sa raman obiectiv atunci cand le compar”, a spus guyaneseboi23, incepand astfel discutia. “Un lucru pe care mi l-as dori de la Android ar fi o compatibilitate mai buna. Imperecherea la iPhone se face instantaneu, nu e nevoie sa schimbi nicio setare. Mai sunt si aplicatiile…merg mult mai bine pe iOS, sunt lansate mai intai pe iOS si sunt actualizate mai rapid. Imi place si aplicatia de chat iMessage. Hangouts merge, dar nu la fel de bine.”

 

“Apple Continuity este cu adevarat un avantaj urias pentru iOS si macOS”, asa cum afirma utilizatorul keenly. “Si, desigur, nici nu mai e nevoie sa spunem ca iMessage este una dintre cele mai reusite aplicatii iOS.” Dar ce alte caracteristici iPhone si-ar mai dori utilizatorii de Android?

 

Cel mai votat raspuns a fost chiar una dintre caracteristicile pe care iOS le-a avut inca de la prima versiune. Sistemul de operare se numea atunci iPhone OS. Este vorba de abilitatea de a apasa in orice aplicatie pe bara de status pentru a parcurge pagina pana jos. Pe cat este de simpla aceasta caracteristica, pe atat este de utila, si, aparent, utilizatorii Android sunt putin invidiosi. Din fericire Android este Android, asa ca daca este putin preocupat si stii sa umbli prin sistemul de operare, vei afla ca poti sa adaugi aceasta optiune si pe telefonul tau.

 

Alte caracteristici pe care utilizatorii Android le-au metionat includ abilitatea de a inregistra ecranul, inclusiv audio, prezenta unui buton fizic care opreste sunetul, un mai bun sistem de recuperare a datelor, compatibilitatea mai buna, o aplicatie de chat constanta, si, desigur, actualizarile de sistem mai dese.