Nintendo dezactiveaza capacitatea de a va conecta la un cont Nintendo printr-un ID de retea Nintendo (NNID), dupa ce 160.000 de conturi au fost afectate de tentative de hacking. 

 

Nintendo spune ca ID-urile de conectare si parolele „obtinute ilegal prin alte mijloace decat serviciile noastre”, au fost folosite inca de la inceputul lunii aprilie pentru a avea acces la conturi.

 

Porecle, data nasterii, tara si adresele de e-mail pot fi fost accesate in timpul incalcarii, iar unele conturi au achizitii frauduloase. Nintendo recomanda acum tuturor utilizatorilor sa foloseasca autentificarea cu doi factori. Acest lucru ar trebui utilizat pentru toate conturile dvs. online.

 

Parolele sunt acum resetate pentru conturile afectate si Nintendo dezactiveaza posibilitatea de a va conecta la un cont Nintendo principal printr-un NNID. Aceste NNID mai vechi au fost utilizate pentru dispozitive 3DS si Wii U. Cea mai recenta consola Switch a Nintendo utilizeaza un sistem de cont Nintendo mai nou, care pana astazi putea fi legat de aceste conturi mai vechi.

 

Utilizatorii afectati vor fi, de asemenea, anuntati prin e-mail, iar compania avertizeaza ca, daca ati utilizat aceeasi parola pentru un cont NNID si Nintendo, atunci „soldul dvs. si cardul dvs. de credit inregistrat / PayPal pot fi utilizate ilegal la Magazinul meu Nintendo sau la Nintendo eShop .“

 

Rapoartele la inceputul acestei saptamani au sugerat ca unele conturi au fost incalcate si oamenii le-au folosit pentru a cumpara articole digitale precum pachetele de Fortnite VBucks. Nintendo solicita utilizatorilor afectati sa contacteze compania, astfel incat sa poata investiga istoricul achizitiilor si sa anuleze tranzactiile.