Americanii au un atasament paradoxal fata de platformele social media care au transformat comunicarea, arata un nou sondaj al Wall Street Journal / NBC News, care spune ca cetatenii, desi privesc  serviciile precum Facebook ca pe o amentintare la adresa vietii private, continua sa le foloseasca zilnic.

 

In ceea ce priveste grupurile de varsta si ideologiile politice, adultii din sondaj au afirmat ca au avut o viziune negativa asupra efectelor social media – chiar daca 70% utilizeaza astfel de servicii cel putin o data pe zi.

 

Ancheta profunda a scufundarilor in viziunea tehnologiei atrage dupa sine o imagine a americanilor care se lupta personal cu obiceiurile lor sociale si cauta o supraveghere mai atenta a companiilor social media de catre guvernul federal. Cei care conduc sondajele au spus ca au fost surprinsi de nemultumirea relativ uniforma cu social media din toate grupurile demografice si politice.

 

“Daca am fi vazut aceeasi forta negativa de opinie – care se intinde pe partizanat si pe varsta – impotriva oricaror clienti corporativi, cred ca ei ar fi cu siguranta ingrijorati de pozitia lor pe piata si in salile Congresului”, a spus Micah Roberts, care se ocupa cu sondaje de  opinie publica .

 

Constatarile despre mediile sociale arata ca “oamenii se straduiesc sa se ocupe de modul de abordare a autoreglementarii si de modul in care o reglementam ca tara”, a spus Jeff Horwitt, un politolog democrat cu Hart Research Associates, care de asemenea, a lucrat la sondaj.

 

Desi au o viziune sceptica asupra companiilor social media precum Facebook Inc. si Twitter Inc., americanii au opinii favorabile despre Amazon.com Inc., unitatea Google a lui Alphabet Inc. si Apple Inc., desi ei au putina incredere in capacitatea acestor trei giganti tehnici de a-si proteja datele personale.

 

De asemenea, americanii sunt, in general, optimisti cu privire la beneficiile pe care tehnologia le va aduce vietii lor si economiei, desi persoanele cu venituri mai mici si locuitorii din mediul rural arata niveluri importante de ingrijorare cu privire la pierderile de locuri de munca din cauza automatizarii.

Studiul efectuat la 1.000 de persoane, desfasurat in perioada 23-27 martie, a surprins sentimente legate de multe caracteristici ale tehnologiei care patrund in viata de zi cu zi.

 

In medie, americanii spun ca un tanar de 14 ani este suficient de matur pentru a avea propriul sau smartphone.

 

Dar intr-o evolutie potential ingrijoratoare pentru economia internetului, aproape trei sferturi dintre respondenti au declarat compromisul care sta la baza imensilor consumatori din sector care primesc servicii gratuite, dar renunta la date detaliate despre comportamentul lor online, a fi total inacceptabil.

 

Si o majoritate solida a respondentilor a declarat ca serviciile sociale, cum ar fi Facebook si Twitter, fac mai mult pentru a diviza americanii decat a ii aduce impreuna.

 

Raspunzand studiului, o purtatoare de cuvant pentru Facebook a declarat: “Am introdus mai multe instrumente noi, astfel incat oamenii sa poata controla mai mult experienta lor si sa faca actualizari ale produselor pentru a spori numarul de conversatii si conexiuni pe care oamenii le au pe Facebook” .