Bitcoin a condus mai sus piata cripto joi, intorcandu-se la o valoare de peste 4000 de dolari, dupa cateva zile de cresteri ferme.

 

 

Actualizare BTC/USD

 

Pretul Bitcoin a atins valoarea de 4257.1 de dolari pe Bitfinex, fiind tranzactionat aici la un pret mult mai mare decat pe alte platforme. In momentul scrierii acestui articol pretul este de 4164 de dolari, cu o crestere a zilei de 9.2%. Prin comparatie, Bitcoin-ul  a fost tranzactionat la valori apropiate de 4000 de dolari pe Coinbase, Bitstamp, Bittrex, si altele.

 

Datele furnizate de CoinMarketCap arata un pret mediu al monedei de 4078.22 de dolari, cu o crestere de 5.1%.

 

Bitcoin-ul a castigat aproape 1000 de dolari de la minimul recent, punand capat unei perioade de scaderi uriase. Bitcoin-ul urmareste, acum, atingerea pragului de rezistenta de 4500 de dolari.

 

Segmentul de piata Bitcoin a scazut constant in ultima perioada, ajungand la 54.1%. Moneda digitala a acaparat mai mult de 55% din recenta capitalizare, dupa minimele din weekend.

 

A trecut faza de corectie?

 

Activele cripto au recuperat 30 de miliarde de dolari fata de minimele recente, acesta fiind un semn promitator. Chiar si asa, este prea devreme sa spunem ca piata a ajuns la minimul absolut. Identificarea unui minim absolut este din ce in ce mai grea date fiind caracteristicile diferite ale criptomonedelor.

 

Inainte de recenta revenire, multi dintre observatorii cripto si-au coborat asteptarile legate de Bitcoin la 2500-2700 de dolari. Ca si selloff-ul recent, trendul crescator pare a fi de natura tehnica, si nu pare sa aiba legatura cu dezvoltarea fundamentala.

 

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, si-a exprimat dubiile cu privire la aceasta revenire a pietei. Intr-un interviu cu Bloomberg, Zhao a afirmat ca piata este inca influentata de speculanti, ceea ce inseamna ca pretul poate merge in orice directie. El a oferit totusi o parere legata de viitoarele cresteri: “…domeniul va creste prin constructie, prin cei care dezvolta aplicatii ce maresc adoptarea criptomonedelor pe termen lung.”

 

Din perspectiva valorii, anul 2018 a fost dezastruos pentru criptomonede. Totusi, dezvoltatorii cheie au impins activele cripto inainte in ultimele 12 luni, si au atras atentia institutiilor, a afacerilor si a autoritatilor de reglementare.