Adolescentii petrec foarte mult timp in mediul virtual, sunt pe cont propriu (poate pentru prima data), au venituri proprii , dar au putina experienta in a face fata cheltuielilor neprevazute sau incercarilor de phishing cu scopul de a obtine informatii personale.

 

Trebuia sa se intample: autentificarea cu doua factori (2FA) – acel pas suplimentar care trebuie sa pastreze dispozitivele si informatiile noastre personale in siguranta – nu mai este de ajuns.

 

Ideea din spatele 2FA este simpla: va conectati la un cont utilizand numele de utilizator si parola folosind un browser, o locatie sau sau dispozitiv nou si obtineti o solicitare de autentificare, ca de exemplu un text cu un cod PIN temporar.

 

Introduceti acest cod temporar si voila – v-ati conectat. Deoarece majoritatea hackerilor nu va pot accesa telefonul, contul dvs. ar trebui sa fie in siguranta. Conturile dvs. de Facebook si LinkedIn ar trebui deja sa aiba configurate 2FA.

 

Avand in vedere ca tehnologia este intr-o evolutie continua, infractorii cibernetici au gasit defecte in sistemul 2FA – mai ales daca folositi telefonul personal. Hackerii gasesc mereu modalitati din ce in ce mai ingenioase.

 

Fiti cu un pas inaintea infractorilor cibernetici

 

Acest tutorial va invata cum puteti crea un numar secundar care sa directioneze apelurile si mesajele catre telefonul mobil principal. Numerele secundare sunt frecvente in randul persoanelor independente si al proprietarilor de afaceri mici care nu doresc sa foloseasca mai multe telefoane.

 

Cand setati 2FA, numarul dvs. secundar pastreaza numarul principal in siguranta. Atunci cand va pierdeti telefonul, schimbati operatorii de telefonie mobila sau numarul dvs. este compromis, numarul secundar va ramane in siguranta, iar mesajele dvs. 2FA vor fi in continuare accesibile prin intermediul unui browser web sau al unui alt telefon.

 

Cum puteti obtine un numar secundar

 

Google Voice va ofera un numar gratuit de telefon pentru apeluri vocale, mesaje si mesagerie vocala. Tot ce va trebuie este un cont Google activ.

 

Un numar Google Voice poate fi configurat astfel:

 

  1. Instalati aplicatia Google Voice disponibila pentru iOS si Android. De asemenea, puteti accesa Google Voice pe computer prin intermediul unui browser web.

 

  1. Conectati-va la contul de Google.

 

  1. Dupa conectare, aplicatia va va solicita sa alegeti un numar Google Voice. Numerele disponibile pot fi sortate in functie de codul postal sau oras, dar este o idee buna sa folositi numerele sugerate.

 

  1. Dupa alegerea numarului vi se solicita sa va conectati si sa va confirmati contul folosind un numar de telefon mobil activ. Toate apelurile si mesajele pot fi redirectionate si la acest numar. Cu toate acestea, daca intentionati sa utilizati numarul Google Voice pentru 2FA va trebui sa reveniti si sa dezactivati redirectionarea apelurilor. Nu puteti utiliza Google Voice atat pentru 2FA, cat si pentru a primi apeluri si mesaje. Trebuie sa alegeti una din metode!

 

  1. Google va trimite un cod de sase cifre pentru a va verifica contul Google Voice. Introduceti acest cod si asigurati-va ca nu il gresiti.

 

  1. Asta este tot. Sunteti gata sa utilizati un numar de Google Voice.

 

De acum inainte, in loc sa utilizati propriul numar de telefon pentru cel de-al doilea nivel de verificare, puteti utiliza in schimb numarul dvs. Google Voice.

 

Exista un dezavantaj! Deoarece numarul Google Voice este legat de contul dvs. Google, daca hackerii reusesc sa va compromita contul Google vor avea, de asemenea, acces si la codurile 2FA.

 

 

 

O alta optiune: utilizati o aplicatie de autentificare

 

Aplicatiile de autentificare sunt mult mai sigure decat un simplu mesaj. Acestea sunt concepute special pentru a ajuta la autentificarea cu doua factori, iar serviciile precum Google Authenticator va pot proteja datele de conectare si va pot minimiza expunerea la hackeri.

 

Utilizatorii Google sunt incurajati sa utilizeze o aplicatie de autentificare pentru codurile 2FA. Pe langa Google Authenticator, puteti utiliza si alte aplicatii de autentificare, cum ar fi Duo, Authy, Microsoft, LastPass sau FreeOTP.

 

Sau utilizati o aplicatie de smartphone

 

In afara de securitatea 2FA, este aproape o necesitate de a avea mai multe numere, astfel incat sa nu trebuiasca sa-ti dai numarul personal. Fie ca vreti cumparati sau vindeti pe Craigslist sau calatoriti, este o idee sa aveti un numar secundar.

 

Utilizand aplicatia potrivita de pe telefonul smartphone, puteti avea mai multe linii si numere de telefon pe un singur telefon. Aceste aplicatii va pot oferi un numar secundar pentru o perioada nelimitata