Pretul Bitcoin a suferit o scadere miercuri cu 2.56% in comparatie cu dolarul american. In mod paradoxal, este posibil ca aceasta scadere sa nu fie, de fapt, un lucru rau pentru piata crypto.

Rata de schimb BTC/USD a ajuns la 3340 de dolari, valoare care a fost inregistrata si pe 29 ianuarie. A existat o incercare a investitorilor sa inverseze pretul, insa fara succes.

Chiar si asa, pretul nu a scazut mai mult de atat, ceea ce inseamna ca exista posibilitatea ca Bitcoin-ul sa ajunga din nou la pragul 3400 de dolari in viitorul apropiat.

Cele sase triunghiuri Bitcoin

In analizele de pana acum s-a prezis ca pretul Bitcoin se va prabusi, din moment ce volatilitatea si volumul au scazut mai mult decat ar fi fost normal. Exista un tipar pe care pretul criptomonedei il urmeaza. Care va fi insa urmatoarea miscare?

Am observat pana acum ca dupa ce Bitcoin-ul scade, urmeaza o perioada in care pretul isi pastreaza nivelul. Dupa stagnarea pretului, urmeaza o crestere, mai mica sau mai mare, pentru ca apoi pretul sa scada din nou. Acest tip de actiune s-a repetat de mai multe ori pana acum.

Dat fiind acest tipar, scaderea de miercuri ar putea insemna o noua crestere. Exista posibilitatea ca Bitcoin-ul sa sparaga destul de curand acest tipar, iar cresterile sa devina semnificative.

 

Dupa scadere , se poate atinge un nivel de suport

 

“Acest gen de tipar este un indicator care prezice o piata bullish. Dupa fiecare scadere, Bitcoin-ul are posibilitatea de a atinge un nou nivel de suport.”

In consecinta, sansele ca Bitcoin-ul sa inceapa sa creasca mai mult decat scade sunt mari. Comerciantii ar trebui sa urmareasca aceste tipare, intrucat ele pot furniza numerosi indicatori.

Pe de alta parte, daca scaderile ajung sa fie mai mari decat cresterile, exista posibilitatea ca Bitcoin-ul sa se prabuseasca sub minimul actual de 3100 de dolari.