Prezentata pentru prima data in octombrie, Google Material Theme pentru Google Translate este lansata acum pe web. Pe langa adoptarea noului aspect Google pentru aplicatii, site-ul ofera, de asemenea, un design receptiv.

Noul site Google Translate pastreaza acelasi aspect general cu doua campuri pentru introducerea textului si traducerea acestuia. Sub o bara de aplicatii alba, exista tab-uri pentru a comuta intre introducerea manuala a textului si incarcarea documentelor. Aceasta retusare a temei are scopul de a facilita utilizarea si de a imbunatati accesul la functionalitatile existente.

Noul aspect al site-ului este compatibil cu alte produse Google, iar etichetarea si tipografia actualizate faciliteaza navigarea. De exemplu, ati reusit intotdeauna sa incarcati documente pentru traducere, dar acum aceasta facilitate este mai usor de gasit.

Campurile de text noteaza limba curenta, in timp ce selectorul manual se intinde pe latimea ecranului pentru ca selectia sa fie mai usoara.

Sub acestea sunt butoane circulare mari pentru a accesa Istoricul, Textele salvate si Comunitatea. Slide-urile “Salvate” deschid un box in partea dreapta, care permite cautarea, sortarea si exportarea in Foi de calcul Google. Fiecare traducere salvata poate include o eticheta cu perechea limbilor pe care utilizatorii o pot folosi pentru a sorta rezultatele.
“Istoric” se deschide, de asemenea, ca un box pe partea dreapta. Acesta micsoreaza cele doua campuri de text. “Comunitatea” deschide o pagina diferita. Google Translate adauga un box de navigare pentru acces rapid la Ajutor, Confidentialitate si multe altele.

O alta schimbare mare este un design receptiv care se adapteaza dinamic la afisajul dispozitivului. Pe masura ce ecranul se micsoreaza, traducerea comuta de la un design pe doua coloane la un layout de tip feed. Utilizatorii pot testa acest lucru prin ajustarea ferestrei. Google anunta ca atunci cand Translate lanseaza o anumita functie, scalarea se va face atat pe telefoane si tablete, cat si pe desktop-uri.