Nintendo pare sa se descurce foarte bine pe fondul COVID-19. Potrivit companiei de cercetare de piata, Grupul NPD, Nintendo Switch a stabilit un nou record de vanzari hardware in martie de la lansarea DS. In plus, titlul sau Animal Crossing: New Horizon a devenit „unul dintre cele mai bine vandute jocuri Nintendo din istorie”.

 

Succesul uimitor al Nintendo nu ii va surprinde pe cei care au urmarit vanzarile companiei de cand Animal Crossing: New Horizons a debutat pe 20 martie. In doar primele trei zile ale lansarii sale in Japonia, analiza de piata Famitsu a aratat ca titlul Nintendo a vandut 1,88 milioane de exemplare in tara. Procedand astfel, a depasit favoritele precum Super Smash Bros, Pokemon Sword si Pokemon Shield.

 

Sigur, exista cazuri unde consolele Nintendo Switch au disparut de pe rafturile magazinelor, in timp ce oamenii pompeaza pretul consolei online. Insa acum exista date care sa justifice aceste afirmatii ale succesului consolei pe piata. Potrivit grupului NPD, cheltuielile cu hardware-ul Nintendo Switch au crescut cu un procent ridicat de 63 la suta fata de 2019. Aceasta a depasit rivali formidabili precum PlayStation 4 si Xbox One.

 

Incepand cu luna martie, Animal Crossing: New Horizons a condus piata jocurilor video, batand clasici precum Call of Duty: Modern Warfare, MLB: Show 20, Resident Evil 3, NBA 2K20, Doom Eternal, Persona 5: Royal, Grand Theft Auto V, si altele.

 

Nintendo Switch datoreaza cea mai mare parte a triumfului sau jocului Animal Crossing: New Horizons. Este jocul perfect pentru o pandemie. Pentru inceput, este favorabil familiei (cu exceptia cazului in care, desigur, incercati sa refaceti un complot de film de groaza prin prietenii vostri nevinovati). Ofera tipul potrivit de evadare virtuala blanda: va puteti construi propria casa, puteti merge la pescuit, puteti plati facturi pentru produse virtuale, interactiona cu prietenii, chiar recreati regiuni din alte francize si multe altele. Unii jucatori ajung chiar sa spuna ca Animal Crossing: New Horizons este mai putin un joc, mai mult un fenomen sociopolitic. O „revolutie”, daca vreti.

 

Oricare ar fi motivul sau cultural perceput, Nintendo Switch si Animal Crossing: Noile Orizonturi pot fi considerate una dintre acele povesti remarcabile de succes care vor iesi din COVID-19. Si daca compania doreste sa amplifice acest castig, ar trebui sa se asigure ca va face fata cererii consumatorilor prin consolidarea productiei de hardware. Din fericire atat pentru Nintendo cat si pentru jucatori, productia ar trebui sa se reia pana in iunie.