Startup-ul fintech Ripple a transferat 500 de milioane de jetoane XRP din portofelul escrow pe 3 septembrie, conform datelor de la Whale Alert, un tracker live pentru tranzactiile de criptocurrency.

 

Compania cu sediul in San Francisco a mutat fonduri in valoare de aproximativ 130,1 milioane USD. Acest transfer este una dintre multe alte tranzactii enorme catre si de la Ripple, care au generat resentimente in cadrul comunitatii, deoarece unii dintre membrii acesteia o acuza de dump si de micsorarea pretul jetonului.

 

La sfarsitul lunii august, utilizatorul Twitter @CryptoBitlord a demarat o petitie Change.org intitulata „Stop Ripple dumping”, care de atunci a adunat 3.063 de semnaturi dintr-o tinta de 10.000. „Singura explicatie logica este ca Ripple face dump. Si nu cantitati mici. Literalmente miliarde ”, a scris autorul petitiei.

 

Pretul XRP a scazut constant in ultimele luni, desi rapoartele financiare recente de la Ripple au relevat o crestere a vanzarilor XRP. In al doilea trimestru al anului 2019, compania a vandut XRP in valoare de 251,51 milioane dolari, ceea ce a insemnat un trimestru de crestere de aproximativ 48% la trimestru.

 

Referindu-se la XRP, CryptoBitlord a mentionat, de asemenea, in petitie ca a fost anuntata o noua banca sau parteneriat – „dar totusi, reuseste sa pastreze dumpingul.” Numai in august, PNC – a opta banca a Statelor Unite, cu aproape 400 USD miliarde de active – a devenit prima tara care a inceput sa foloseasca reteaua blockchain RippleNet pentru plati transfrontaliere.

 

Serviciul de transfer de bani Xendpay s-a alaturat si retelei globale Ripple Ripet pentru a sprijini tranzactiile internationale. Compania de holding sud-coreeana SK C&C a dezvaluit planurile pentru o platforma de donatie care se bazeaza pe un fork blockchain Ripple.