Dupa trei luni de beta testing, iOS 13 este acum disponibil pentru public. Exista o multime de lucruri noi pe care sa le incercati de pe tabla, asa ca cititi mai departe pe masura ce enumeram unele dintre cele mai bune functii iOS 13.

 

iOS 13 – Apple Arcade

iOS 13 include suport pentru Apple Arcade, lansat catre testeri beta la inceputul acestei saptamani. Apple Arcade va permite sa accesati o colectie de jocuri pentru un pret fix de 4,99 USD pe luna. Jocurile vor fi accesibile si pe Apple TV si macOS Catalina atunci cand se lanseaza mai tarziu in aceasta toamna.

 

In paralel cu Apple Arcade, iOS 13 adauga suport pentru controlerele de joc. Aceasta inseamna ca puteti conecta acum un controler Xbox sau Playstation la iPhone sau iPad.

 

iOS 13 – Mod Intunecat

Dupa ani de speculatii, una dintre cele mai populare caracteristici in iOS 13 va fi noul sistem Dark Mode din intregul sistem. Puteti programa pentru ca acesta sa fie pornit in anumite momente sau il puteti activa manual prin Setari sau prin Control Center. Noile imagini de fundal sunt, de asemenea, optimizate pentru modul Dark si se schimba automat pe masura ce comutati intre lumina si intuneric.

 

Deja vedem ca aplicatii terte adauga suport pentru iOS 13 Dark Mode si aceasta este o tendinta pe care ne asteptam sa continue pe tot restul anului 2019.

 

iOS 13 – Fotografii

Aplicatia Fotografii a primit, de asemenea, actualizari majore in iOS 13. Aceste imbunatatiri faciliteaza suprafata fotografiilor vechi, in timp ce capturile de ecran si fotografiile duplicate sunt de asemenea ascunse pentru a reduce dezordinea. Exista, de asemenea, o noua fila Fotografii care faciliteaza rasfoirea bibliotecii de fotografii:

Fila cu totul noua va permite sa rasfoiti biblioteca foto cu diferite niveluri de curatare, astfel incat este usor de gasit, retrait si partajat fotografiile si videoclipurile dvs. Puteti vedea totul in Toate fotografiile, va puteti concentra pe fotografiile dvs. unice in Zile, retraiti-va momentele semnificative in luni sau puteti redescoperi cele mai importante momente din Ani.

 

Alte imbunatatiri ale fotografiilor includ „In aceasta zi” pentru afisarea imaginilor realizate in anii anteriori, previzualizari inteligente pentru fotografii, redare automata, fotografii live si videoclipuri si multe altele.

 

iOS 13 – Camera foto

Cu iOS 13, aplicatia Camera a primit mai multe imbunatatiri notabile. Acum puteti ajusta intensitatea Portrait Lighting, despre care Apple spune ca poate ajuta pielea neteda, ascutirea ochilor si luminozitatea caracteristicilor faciale. Exista un nou efect Mono High-Key Light Mono si pentru utilizatorii iPhone XR sau mai nou.

 

iOS 13 – Conectati-va cu Apple

Conectati-va cu Apple este noua platforma de conectare centrata pe confidentialitate Apple, care este una dintre caracteristicile de exceptie ale iOS 13. Va permite sa va conectati cu usurinta la aplicatii si site-uri web folosind ID-ul Apple, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa completati formeaza sau creeaza parole noi.

 

Exista, de asemenea, o optiune „ascunde-mi e-mailul”, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa partajati niciodata adresa dvs. de e-mail cu o anumita aplicatie. La fel ca modul Dark, ne asteptam ca dezvoltatorii sa adauge asistenta pentru conectarea cu Apple pe masura ce restul anului progreseaza.

 

iOS 13 – Mesaje

In iOS 13, exista o serie de functii noi in aplicatia Mesaje. De exemplu, acum puteti partaja cu usurinta numele si fotografia cu prietenii:

Distribuie automat numele si fotografia dvs. cand incepeti o conversatie sau cand cealalta persoana raspunde intr-un mesaj. Decideti daca impartasiti cu toata lumea, doar contactele dvs., sau deloc. Puteti alege chiar sa utilizati un Animoji, o imagine sau o monograma pentru fotografia dvs.

 

Alte imbunatatiri ale Mesajelor includ autocolante Memoji, cautare imbunatatita drastic, Animoji nou si multe altele.

 

iOS 13 – Sanatate

Apple a facut numeroase imbunatatiri la aplicatia Sanatate cu iOS 13. Acum exista asistenta pentru urmarirea ciclului, predictia perioadei, predictia ferestrei fertile, notificarile pe perioade si multe altele. Apple a adaugat, de asemenea, o noua Vizualizare sumara, care prezinta in mod dinamic informatii importante, incluzand alerte, intrari recente din preferatele dvs., evidentie si functii noi pentru activare.

 

Alte imbunatatiri ale aplicatiei Sanatate includ o noua pagina de profil, diagrame si filtre interactive, suport pentru urmarirea nivelului de zgomot cu Apple Watch si multe altele:

Vizualizarea ciclului: parcurgeti jurnalul zilnic pentru a vedea perioada dvs., simptomele notate si fereastra fertila dintr-o privire – in trecut si in viitor.

Statistici ale ciclului: vizualizati data ultimei perioade menstruale, lungimea tipica a perioadei, variatia lungimii perioadei, lungimea tipica a ciclului si variatia lungimii ciclului.

Notificare pentru fereastra fertila: primiti o notificare atunci cand se apropie fereastra fertila.

Repere: Utilizand date din aplicatii si dispozitive pe care le utilizati cel mai mult, puteti vedea diagrame si grafice generate automat, inclusiv diagrame de bare de comparatie si grafice de linie.

Sanatate orala: utilizati noul tip de date despre sanatatea orala pentru a urmari timpul de spalare a dintilor.

iOS 13 – Tastatura QuickPath

Dupa ani de zile rezistand tehnologiei, iOS 13 adauga suport pentru o tastatura bazata pe gesturi pentru prima data. Noua tastatura QuickPath va permite sa treceti degetul de la o litera la alta pentru a introduce un cuvant.

 

Tastatura QuickPath functioneaza in mod interschimbabil cu tastatura normala, astfel incat nu este nevoie sa comutati tastaturile de fiecare data.

 

iOS 13 – Intimitate

Apple a facut numeroase modificari in ceea ce priveste permisiunile de locatie a aplicatiei si transparenta in iOS 13. Acum veti primi notificari atunci cand o aplicatie utilizeaza locatia dvs. in fundal, astfel incat sa puteti decide daca va actualizati permisiunea. Exista, de asemenea, optiuni noi pentru a acorda o aplicatie acces la locatia dvs. doar o data si mai mult.

 

De asemenea, Apple inchide cateva dintre modalitatile prin care dezvoltatorii au putut sa va acceseze locatia fara acordul dvs., utilizand Wi-Fi si Bluetooth.

 

iOS 13 – Mementouri

Aplicatia Memento-uri in iOS 13 este complet noua, cu modalitati mai puternice de a crea, organiza si tine evidenta mementorilor. Siri sugereaza acum memento-uri in iOS, ceea ce faciliteaza adaugarea de memento-uri noi. De asemenea, exista suport pentru atasamente, o noua bara rapida de instrumente, liste inteligente si multe altele.

 

Listele inteligente va permit sa urmariti mementourile viitoare cu o interfata care le organizeaza automat si le afiseaza in functie de programul si steagurile dvs.

 

iOS 13 – Imbunatatiri ale performantei

Anul trecut, Apple s-a concentrat puternic pe performanta cu lansarea iOS 12, iar anul acesta este, de asemenea, una dintre caracteristicile de exceptie ale iOS 13. Apple declara ca lansarile de aplicatii sunt cu 2x mai rapide, in timp ce Face ID este cu pana la 30% mai rapid. Apple a lucrat, de asemenea, pentru ca descarcarile de aplicatii sa aiba dimensiuni mai mici, precum si pentru actualizari ale aplicatiilor.

iOS 13 – Accesibilitate

Apple a facut din accesibilitate un accent cu toate actualizarile sale software recente, iar iOS 13 nu este diferit. Headlining iOS 13 este o noua caracteristica de control vocal care va permite sa controlati totul despre iPhone sau iPad cu vocea.

 

 

iOS 13 – Harti

Apple Maps a primit propria sa parte corecta de imbunatatiri . Exista o noua caracteristica Look Around care va permite sa aveti o „experienta 3D imersiva” care va ofera o vedere a 360 de grade a unei zone.

 

Apple Maps accepta, de asemenea, colectii pentru organizarea locatiilor dvs. preferate, precum si imbunatatirea indrumarii Siri, tranzitul in timp real, starea zborului si imbunatatiri ale CarPlay:

CarPlay ofera o planificare mai usoara, cautare si navigare a rutelor, precum si Junction View in China. Functiile Preferinte si Colectii sunt disponibile si in CarPlay.