Platforma de schimb Coinbase, cu sediul in San Francisco, a oferit 30.000 de dolari pentru descoperirea unui bug critic in unul dintre sistemele sale.
Conform The Next Web, recompensa a fost postata pe platforma HackerOne. Au existat si in trecut recompense mici, de 100 pana 1000 de dolari, dar aceasta este cea mai mare de pana acum de pe acest site.
The Next Web a spus ca platforma Coinbase a confirmat remedierea problemei, dar nu a oferit detalii specifice cu privire la aceasta.
Bazat pe severitatea bug-ului, Coinbase ofera recompense dupa cum urmeaza: 200 de dolari pentru problemele minore, 2000 de dolari pentru problemele medii, 15.000 de dolari pentru problemele majore si 50.000 de dolari pentru cele critice. Recompensa de marti pare sa fie undeva intre majora si critica.
Coinbase isi doreste sa devina cea mai securizata platforma de trading
Coinbase a declarat pentru HackerOne:
“Programul de recompense serveste misiunii Coinbase , ajutandu-ne sa devenim cea mai de incredere metoda de tranzactionare a criptomonedelor. Scopul programului este sa pazeasca doua mari categorii de informatii, informatiile clientilor si cele legate de conturi.”
Programul permite publicului sa raporteze toate vulnerabilitatile identificate in serviciile Coinbase.
Platforma ofera recompense in functie de severitatea problemei gasite, severitate care se calculeaza in functie de impactul pe care il poate avea bug-ul si in functie de cat de exploatabil este acesta.
Companiile cripto se afla din ce in ce mai mult in atentia hackerilor, iar hackerii devin din ce in ce mai sofisticati, asa ca identificarea problemelor este cruciala.
Platformele de recompense, precum Gitcoin si Bounties Network, au fost din ce in ce mai folosite in ultimul timp, din ce in ce mai multi hackeri alegand aceasta varianta pentru a-si castiga existenta.
Niciun serviciu cripto nu este imun la amenintarea atacurilor cibernetice, iar pe piata neagra se ofera recompense acelora care furnizeaza erori cu un potential impact catre hackerii rau intentionati.
Articol preluat de pe coinbase.com
[…] luna decembrie a anului trecut, Coinbase a reintrodus serviciul PayPal si pentru clientii din SUA, dupa ce acesta fusese eliminat din cauza […]
[…] Coinbase a facut anuntul joi, platforma numarand acum in portofoliu 33 de state la nivel global. Platforma a fost lansata in 2012 si a devenit lider al sectorului cripto in ultimii sase ani. Coinbase sustine ca are in plan lucruri marete pentru 2019, in scopul simplificarii proceselor de cumparare si vanzare de active digitale, in special in Europa. […]