BMW Group Asia, Intel si Nielsen sunt acum parteneri corporativi ai companiei sustinuta de guvernul Singapore, Tribe Accelerator.

 

Tribe Accelerator a anuntat vineri stirile, spunand ca cele trei companii vor impartasi cunostintele si experienta lor in domeniile lor respective cu startupurile Tribe, pentru a contribui la construirea unui ecosistem “incluziv” “pregatit pentru industria 4.0”.

 

BMW Group Asia, de exemplu, va oferi sesiuni de “masterclass” si mentorat asupra modului in care solutiile blocchain pot fi implementate intr-o situatie de pe piata de masa.

 

“Speram ca putem ajuta fiecare dintre aceste companii sa-si dezvolte demonstratiile de concepte si sa ajunga la urmatoarea etapa a dezvoltarii lor”, a declarat Carsten Sapia, vicepresedinte IT Group si seful regiunii Asia Pacific, BMW Group Asia.

 

Intel Corporation, pe de alta parte, va oferi initiative de afaceri si sfaturi tehnice pentru startupuri.

 

“Tehnologiile Intel, cum ar fi procesoarele Intel Xeon Scalable si Intel SGX, pot contribui la imbunatatirea confidentialitatii, securitatii si scalabilitatii solutiilor de tip blockchain”, a declarat Michael Reed, mangerul proiectului Intel Blockchain.

 

Intre timp, Nielsen va oferi “un sandbox cu obiectivul de a oferi participantilor un mediu sigur si controlat pentru a testa noile tehnologii si a accelera adoptarea solutiilor lor”.

 

Partenerul Tribe Accelerator Ryan Chew a spus:

 

“Pentru a merge mai departe ca o societate, trebuie sa incurajam experimentarea si, odata ce avantajele tehnologiei blockchain devin evidente, adoptarea generala va urma, fara indoiala”.

 

Luna trecuta, Tribe a colaborat cu studioul de dezvoltare ethereum Consensys pentru a continua ecosistemul blockchain din Singapore.

 

Tribe Accelerator a fost lansat in decembrie anul trecut ca parte a firmei de capital de risc TRIVE Ventures, in parteneriat cu Fundatia ICON din Coreea de Sud si Venture Hub al companiei PwC Singapore. Enterprise Singapore, o agentie guvernamentala creata pentru a dezvolta ecosistemul de startup, sustine acceleratorul.