Gigantul sud-coreean Samsung ar putea ajunge la dezvoltarea unui blockchain public-privat complet, cu token propriu intitulat Samsung Coin ,a declarat o sursa anonima pentru CoinDesk Coreea.

 

Proiectul, parte a unui angajament al diviziei de blockchain a companiei, va mainnet blockchain pe baza Ethereum (ETH), impreuna cu o noua moneda numita Samsung Coin.

 

“Ne asteptam ca Samsung Coin sa iasa pe piata, dar directia nu a fost inca decisa”, a declarat sursa, care cunoaste planurile.

 

Stirile, in timp ce nu au fost confirmate oficial, vin dupa cum Samsung isi continua diferitele cai de atac atat in ​​sfera blockchain, cat si in cea a criptocurrencyului.

 

Saptamana trecuta, compania a dat un nou semnal despre credinta sa in profitabilitatea pe termen lung a fenomenelor emergente, deoarece a participat la o runda de investitii de 4 milioane de dolari in aplicatia wallet ZenGo pentru smartphone-uri.

 

Oferta actuala a blockchain-ului enterprise Samsung, Nexledger, continua sa vada absorbtia de la entitatile din intreaga lume, dintre care cea mai recenta a aparut sub forma companiei indiene de IT Mahindra.

 

Oferta pe baza de ETH ar presupune, probabil, incorporarea unor elemente atat din blockurile publice, cat si din cele private, detalii exacte urmand sa fie specificate.

 

“In prezent, ne gandim la un blockchain privat, desi nu este inca confirmat”, a adaugat sursa. Sursa a continuat:

“De asemenea, ar putea fi un blockchain public in viitor, dar cred ca va fi hibrid – adica o combinatie de blockuri publice si private”.