Mastercard s-a asociat cu firma blockchain R3 pentru a dezvolta o solutie de plata transfrontaliera.

 

Potrivit unui comunicat de presa al Mastercard publicat pe 1 septembrie, cele doua firme intentioneaza sa piloteze o noua solutie de plata transfrontaliera activata pe blockchain. Se pare ca sistemul se va concentra pe conectarea infrastructurilor, schemelor si bancilor la nivel mondial de plati mai rapide.

 

Conform lansarii, anuntul face parte din planurile Mastercard de a-si consolida reteaua de plati transfrontaliere, bazandu-se pe achizitia companiei globale de plati Transfast la inceputul acestui an.

 

Parteneriatul cu R3 face parte din strategia multi-feroviara a gigantului de plati, care vede clientii alegand modul in care fondurile lor trebuie mutate.

 

Vicepresedintele executiv al Mastercard al noilor platforme de plata Peter Klein a comentat evolutia:

„Dezvoltarea unei noi si mai bune solutii de plati transfrontaliere B2B prin imbunatatirea conectivitatii la nivel mondial in spatiul cont-la-cont este esential pentru ambitia Mastercard. Scopul nostru este sa oferim alegerea si conectivitatea globala a infrastructurii de plata, asa cum s-a demonstrat prin achizitiile si parteneriatele noastre strategice recente, inclusiv relatia noastra cu R3. ”

 

Parteneriatul se bazeaza pe relatiile anterioare dintre cele doua companii, care s-au manifestat public si la inceputul acestei luni, cand Mastercard s-a alaturat retelei Marco Polo de la R3 pentru finantari comerciale.

 

De asemenea, Mastercard s-a aratat interesat de spatiul criptocurrency in luna august, cand compania parea sa se angajeze pentru a intra in spatiul portofelului crypto cu noi reclame de joburi pentru dezvoltarea de produse legate de blockchain si cryptocurrency.