Italia, Suedia si Cehia vor imparti presedintia timp de un an pentru Parteneriatul European de Blockchain, a informat Cointelegraph Italia in data de 9 iulie.

 

In urma unei intalniri legate de Parteneriatul European de Blockchain de la Bruxelles, cele trei tari au preluat presedintia de un an, care va dura intre iulie 2019 si iulie 2020.

 

Marco Bellezza, consilier juridic al ministrului Di Maio pentru comunicatii si inovare digitala si coordonator al delegatiei italiene a Parteneriatului UE privind blockchain, a declarat:

“Presedintia italiana a parteneriatului UE-blockchain este o prima recunoastere a activitatii desfasurate pe acest front, pe tema impulsului ministrului Luigi Di Maio, in scopul de a conferi Italiei un rol de lider in proiectele europene de Blockchain. Este o oportunitate unica de a promova in continuare cunoasterea si utilizarea acestei tehnologii in beneficiul cetatenilor si al intreprinderilor prin consolidarea cooperarii in cadrul UE. ”

 

Italia a aderat la Parteneriatul European de blockchain in septembrie anul trecut. Parteneriatul este o entitate promovata de Comisia Europeana cu cinci luni mai devreme ca un “vehicul de cooperare intre statele membre pentru a face schimb de experienta si expertiza in domeniul tehnic si de reglementare si de a se pregati pentru lansarea aplicatiilor [blockchain] la nivelul intregii piete unice digitale pentru beneficiul sectoarelor public si privat. ”

 

In februarie, Camera Italiana a Reprezentantilor  a aprobat un proiect de lege care defineste tehnologiile distribuite (DLT), cum ar fi blockchain. La acea vreme, Maria Laura Mantovani, membra a Parlamentului italian la partidul Movimento 5 Stelle, a declarat pentru Cointelegraph Italy ca un caz de utilizare favorabil pentru blockchain este aplicarea sa in procesul de votare online.

 

Luna trecuta, Asociatia italiana a bancilor a anuntat ca bancile italiene vor integra DLT in procesele interne de stimulare a asezarilor. Desfasurarea blockchain este de asemenea stabilita pentru a imbunatati transparenta in tranzactiile dintre banci si eficienta comunicarii dintre contraparti.