Maxime Béland si-a dat demisia din functia de vicepresedinte creativ la Ubisoft Toronto in urma acuzatiilor de violenta asupra femeilor de la locul de munca si a altor forme de hartuire sexuala, care au fost detaliate pe retelele de socializare.

 

Ubisoft a confirmat intr-o declaratie catre Polygon ca Béland, fost director de creatie, parasea compania.

 

Maxime Beland, vicepresedinte editorial, si-a dat demisia din rolul sau la Ubisoft, efectiv imediat. In ciuda demisiei sale, continuam sa cercetam acuzatiile formulate impotriva sa. In plus, de ieri, Tommy François, vicepresedinte editorial si servicii creative, a fost plasat in concediu disciplinar in asteptarea rezultatului unei anchete. O alta persoana din studioul nostru din Toronto a fost concediata pentru implicarea in comportamente care nu se aliniaza a ceea ce se asteaptam de la angajatii Ubisoft. Alte investigatii sunt in desfasurare si vor fi efectuate riguros “, se arata in comunicat.

 

„Ubisoft nu va tolera comportamentele necorespunzatoare la locul de munca si va continua sa ia masuri disciplinare impotriva oricui este implicat in hartuire, discriminare si alte comportamente care incalca codul nostru de conduita echitabila”, a mai spus declaratia.

 

Afirmatiile, subliniate de utilizatorul twitter @DennyVonDoom, aduna declaratii de la unii dintre colegii si cunoscutii lui Béland.

 

“El a strans de gat o angajata de sex feminin dupa ce s-a imbatat la o petrecere Far Cry“, se arata intr-o declaratie. „Si-a pastrat slujba. El a fost directorul creativ al studioului si s-a culcat cu mai multe femei tinere in timp ce lucra acolo. A plecat si a fost intampinat din nou cu o pozitie mai buna si un salariu mai mare dupa tot comportamentul sau.”

 

Sotia lui Béland, Rima Brek, a fost sefa resurselor umane din cadrul companiei in cazurile de asalt, iar Kotaku raporteaza ca exista o serie sistemica de inactiune impotriva acuzatiilor din cadrul companiei.

 

CEO-ul Ubisoft, Yves Guillemot, a postat recent o scrisoare pe site-ul companiei in care spunea ca Ubisoft va schimba modul in care compania s-a ocupat de aceste tipuri de probleme. Scrisoarea se intituleaza „Schimbare incepe astazi”.

 

„Nu cautam o solutie rapida, ci mai degraba o schimbare structurala la Ubisoft care sa se alinieze complet valorilor noastre – valori care nu tolereaza comportamentele toxice si in care toata lumea se simte in siguranta sa vorbeasca. Trebuie sa facem tot ce putem pentru a ne asigura ca nimeni nu se mai afla in aceste situatii. Avand in vedere acest lucru, de asemenea, pun in aplicare o serie de initiative care vor servi ca foaie de parcurs pe masura ce ascultam, invatam si actionam ”, se arata in scrisoare.