Academia de Tehnologie Spatiala din China lucreaza la o statie care va fi trimisa pe orbita, si care va capta energia solara si o va trimite inapoi pe Pamant.

Aceasta statie va colecta puterea solara chiar si atunci cand este innorat, din moment ce aria sa fotovoltaica ar urma sa pluteasca deasupra fenomenelor meteo de pe Pamant.

 

Academia planuieste sa lanseze o facilitate de test pana in anul 2025. China a marit procentul de cercetare in domeniul energiei spatiale ceea ce demonstreaza angajamentul in domeniul energiei regenerabile, dar si intentia sa de a deveni unul dintre liderii globali in spatiu.

 

Cea mai mare problema a statiei spatiale va fi trimiterea energiei catre pamant.

 

Cercetatorii inca incearca sa isi dea seama cum ar putea sa faca posibil acest lucru.

 

Pana acum, planul ar fi ca energia sa fie captata, iar apoi sa fie trimisa pe Pamant sub forma unui fascicul laser sau a unei microunde, potrivit The Sydney Morning Herald, urmand ca apoi energia sa fie folosita ca si cand ar fi fost obtinuta prin mijloacele clasice.

 

Planuri mari pentru China

 

Daca lansarea merge bine, iar idea cu fasciculul functioneaza asa cum ar trebui, cercetatorii chinezi intentioneaza sa testeze si sa lanseze statii din ce in ce mai mari pana in anul 2050, potrivit The Sydney Morning Herald.

 

Aceste statii ar putea face mai mult decat sa trimita energie pe pamant. Ele ar putea alimenta in mod fezabil misiuni in spatiu din ce in ce mai indepartate, cu conditia ca raza sa fie suficient de precisa pentru a ajunge la rachete.

 

Articol preluat de pe www.sciencealert.com