Un barbat din Los Angeles a pledat vinovat ca a condus o schema de spalare a banilor in valoare de 25 de milioane de dolari BTC si vanzarea de metamfetamina.

US News au raportat pe 23 august ca Kunal Kalra, in varsta de 25 de ani, s-a declarat vinovat de acuzatii, inclusiv spalare de bani si distribuirea de metamfetamina. Conform raportului, el ar putea fi condamnat la inchisoare pe viata.

 

Autoritatile sustin ca, din 2015 pana in 2017, Kalra a schimbat BTC si dolari, a detinut un bancomat Bitcoin si a recunoscut ca a facut tranzactii cu traficanti de droguri si alti infractori.

 

De asemenea, Kalra a vandut doua kilograme de metamfetamina unui agent sub acoperire. Potrivit raportului, el se confrunta si cu acuzatii de spalare de bani in Texas, care au fost depuse la inceputul acestei luni.

 

Dupa cum a raportat recent Cointelegraph, Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a adaugat mai multe adrese de criptomonede listei sale de resortisanti special desemnati (SDN) in cadrul Legii privind desemnarea Kingpin pentru narcotice straine, cunoscuta si sub denumirea de Kingpin Act.

 

In luna iulie, secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat ca autoritatea va actiona pentru a impiedica ca Bitcoin sa devina „echivalentul conturilor bancare cu numar elvetian”. Potrivit lui Mnuchin, guvernul combate „raufacatorii dolarului american in fiecare zi pentru a proteja sistemul american de finante”