Microsoft a incheiat oficial suportul pentru Windows 7, dar se pare ca este fortat sa continue acest lucru oricum. Desi EOL pentru sistemul de operare inseamna ca nu va mai oferi actualizari de securitate si erori, nu inseamna ca ar face computerele Windows 7 inutilizabile. Cu toate acestea, se pare ca numarul de reclamatii cu privire la Windows 7 a crescut subit, inclusiv una care impiedica utilizatorii sa isi inchida calculatoarele.

 

Microsoft a lansat recent o actualizare pentru a remedia incercarea de a anunta utilizatorii ca Windows 7 a „expirat”. Proprietarii de calculatoare care ruleaza acea versiune au fost intampinati brusc de un wallpaper negru la care au obiectat in mod natural si foarte vehement. Microsoft a recunoscut, dar o problema mai serioasa pare sa fi aparut.

 

In ultimele 24 de ore, utilizatorii Windows 7 se plang ca li se spune ca nu au permisiunea de a inchide propriul computer. Desigur, au reusit acest lucru in trecut in mod normal, ceea ce nu face decat sa adanceasca misterul.

 

Au fost prezentate diverse cauze si solutii, dar nu toate functioneaza pentru toata lumea. Microsoft a recunoscut recent ca a primit rapoarte, nu ca a confirmat problema. De asemenea, nu a dat inca niciun cuvant cu privire la o solutie definitiva.

 

Cu siguranta, va trebui sa lanseze o solutie, in ciuda sfarsitului de asistenta oficiala pentru Windows 7. Si ar fi bine sa aiba grija sa nu introduca inca un bug in timp ce face acest lucru. Nu daca nu doresc sa fie acuzati ca au folosit astfel de tactici pentru a-i impinge pe oameni sa treaca la Windows 10.