Modelele iPhone 12 nu vor include EarPods sau un adaptor de alimentare in cutie, a declarat analistul Ming-Chi Kuo astazi intr-o nota de cercetare. Aceasta se aliniaza cu o predictie impartasita de analistii de la Barclays la inceputul acestei saptamani.

 

Kuo a spus ca Apple va lansa in schimb un nou adaptor de putere de 20 W ca accesoriu optional pentru iPhone si va opri productia adaptorilor de putere existente de 5W si 18W la sfarsitul acestui an. Se spune ca factorul de forma al noului adaptor de putere de 20 W este similar cu versiunea de 18 W, cu USB-C Power Delivery pentru incarcare rapida, asa cum se vede in fotografia de mai jos.

 

Kuo considera ca costurile de productie iPhone 12 vor creste semnificativ datorita suportului 5G, dar se asteapta ca Apple sa vanda noile modele la un pret comparabil cu existentul iPhone 11, iar eliminarea castilor EarPods si adaptorului de alimentare din cutie este o modalitate de a reduce costurile. Apple ar putea de asemenea aduce beneficii asupra mediului inconjurator.

 

Barclays se asteapta ca Apple sa includa un cablu Lightning to USB-C in cutie ca singurul accesoriu inclus cu modelele iPhone 12.

 

De asemenea, Kuo se asteapta ca Apple sa inceteze includerea unui adaptor de putere de 5W cu iPhone SE de a doua generatie la sfarsitul acestui an, dar a spus ca un adaptor de putere de 12W va continua sa fie inclus cu generatiile actuale ale iPad-ului de 10,2 inci, iPad Air si iPad mini.