Google Calendar – Majoritatea oamenilor sunt obisnuiti sa vada scamuri de phishing prin e-mailuri, pe web si in mesaje. Cu toate acestea, scamerii sunt inca destul de inteligenti in metodele lor de a pacali oamenii. Potrivit unui nou studiu, Google Calendar a fost recent o tinta a abuzului pentru scamuri de tip phishing.

 

Un studiu realizat de Kaspersky a constatat ca unii scameri folosesc invitatiile Google Calendar ca metoda de a furniza utilizatorilor abuzuri de phishing. Acest lucru se face profitand de capacitatea Google Calendar de a trage automat evenimente invitatii din contul dvs. Gmail atasat.

 

Deoarece Google Calendar este o aplicatie de incredere, este mai putin probabil ca utilizatorii sa ignore aceste invitatii si evenimente si de cele mai multe ori acestia fac clic pe link fara prea multe ganduri. In multe cazuri de  “calendar phishing”, linkurile incorporate redirectioneaza catre un site care a foloseste un chestionar care solicita detalii despre cartile de credit si / sau informatii personale pentru a livra premii.

 

Din fericire, este destul de usor sa evitati ca astfel de scheme sa va afecteze contul. Google Calendar lasa in mod implicit crearea automata a evenimentelor, dar poate fi oprita. De pe desktop, mergeti la Setari> Evenimente din Gmail si debifati caseta pentru “Adaugati automat evenimente din Gmail in calendarul meu”.

 

In mod special, dupa cum subliniaza ZDNet, Apple a adaugat o functie de raportare la aplicatia calendaristica pentru acest motiv, dupa ce a vazut o problema similara inapoi in 2016. Nu este clar cat de raspandit sau de cat de mult timp scamerii au vizat in mod special serviciul Google.