Samsung pare sa se concentreze pe performantele camerei cu gama Galaxy S11 si intentioneaza sa faca acest lucru cu un nou senzor de imagine „Bright Night”, asteptat sa fie noul lor senzor de 108MP.

 

Ultimii ani de avansari in domeniul telefoanelor au prezentat „batalii cu senzori de camera” destul de dificile, Huawei, Oppo si Xiaomi lansand toate telefoane cu senzori de rezolutie mai mare si mai mare de la Sony si Samsung, cu 48MP, 64MP si acum chiar si senzori de 108MP cu dimensiuni imense pentru captarea imbunatatita a luminii.

 

Chiar si cu acesti senzori giganti Sony IMX586 si Samsung GW1, care ofera peste doua ori dimensiunea senzorilor de imagine a 12MP senzori folositi in cele mai inalte semnalizari ale industriei (in afara de cele Huawei), Samsung, Google si Apple au ignorat toti acesti senzori aparent mai puternici pentru smartphone-urile lor emblematice din anumite motive.

 

Samsung pare sa incerce in sfarsit aceasta tendinta si sa-si imbunatateasca jocul cu viitoarea lor serie Galaxy S11 de smartphone-uri flagship, totusi, compania urmeaza sa lanseze noile lor telefoane cu un senzor reinnoit si imbunatatit de 108MP.

 

Aceasta perspectiva a fost recent consolidata de noi scurgeri care confirma ca telefoanele Galaxy S11 vor avea un senzor patentat „Bright Night” – marca Samsung pentru senzorii de imagine nou mariti si imbunatatiti.

 

Schema de branduri rezulta din faptul ca senzorul de 108MP de la Samsung are o dimensiune uriasa de 1 / 1,33 ″ (fata de 1 / 2,55 ″ a senzorului primar al Galaxy S10 si 1/2 ″ de cel mai mare senzor Sony de 48MP IMX586) ; chiar daca o astfel de scara este impartita in doar 0,8 μm pixeli de la nebunii sai 108 megapixeli (fata de 1,4 μm pe S10), acesti senzori de rezolutie mare sunt de fapt senzori „quad-bayer”, ceea ce inseamna ca pot combina in mod invariabil 4 pixeli intr-unul pentru o imagine finala de 27 MP, cu o dimensiune de pixeli de 1,6μm aproximativ eficienta, ceea ce face ca pixelii sa fie aproximativ mai mari si sa fie totusi mai abundenti decat in ​​cazul senzorilor flagship-ul Samsung anterior.

 

Va trebui doar sa asteptam un pic mai mult pentru toate detaliile finale si oficiale ale viitoarei familii Galaxy S11 de la Samsung – desi oricum nu ma indoiesc ca toate se vor scurge inainte.