Unul dintre cele mai mari site-uri de stiri crypto, CCN.com, se inchide astazi, 10 iunie, potrivit unui anunt pe site-ul lor.

 

Postul, scris de Jonas Borchgrevink, director si fondator al CCN Markets si Hawkfish AS, afirma ca motivul inchiderii este o scadere importanta a traficului de la cautarile Google dupa o actualizare Google Core de pe 3 iunie. Borchgrevink scrie ca traficul site-ului de stiri crypto a scazut peste noapte cu peste 71% pe telefonul mobil.

 

Fondatorul observa ca, in timp ce nivelurile de trafic au fost scazute in trecut, adaugarea de noi membri in echipa inseamna ca acestia nu pot continua sa functioneze in aceste conditii pe veniturile obtinute din publicitate. Postul citeaza date de la Sistrix.com, mentionand ca site-ul de stiri Crypto CoinDesk a inregistrat o scadere de 34,6%, in timp ce Cointelegraph a inregistrat o scadere de 21,1% pe mobil.

 

Borchgrevink afirma ca vor deplasa echipa CCN.com la HVY.com, o platforma de stiri pentru jurnalisti.

 

In post, Borchgrevink observa, de asemenea, ca nu numai site-urile criptografice au fost afectate de actualizarea Google, adaugand ca tabloidul britanic The Daily Mail a inregistrat o scadere importanta a vizibilitatii.

 

Unii dintre ei au speculat ca titlurile “clickbait” se afla in spatele pierderii de vizibilitate pentru The Daily Mail, care a pierdut, probabil, jumatate din traficul site-ului organic.

 

Cu toate acestea, anuntul constata ca rationamentul din spatele anumitor site-uri care pierd vizibilitatea nu poate fi determinat:

“Cu exceptia cazului in care cineva  care a lucrat de fapt la actualizarea de baza din iunie 2019 la Google explica ce se intampla, tot ce putem face este sa ghicim, sa speculam si sa experimentam” in masura in care conturile noastre bancare ne permit “.

 

CNN a fost infiintata acum sase ani, initial cu numele CryptoCoinNews, inainte de rebranding la numele sau actual.

 

Borchgrevink scrie:

“Daca Google crede ca CCN.com, dintr-o data – amintiti-va, literalmente peste noapte – este rau, atunci de ce nu ne dati sansa de a intelege motivul si de a ne oferi o modalitate de a ne modifica inainte de orice actualizare majora. In schimb, suntem afectati peste noapte, cu zero cunostinte despre ceea ce am facut gresit, afectand o echipa de 60 de persoane. 6 ani de munca se evapora. ”

 

Postul CCN.com se incheie cu o lista de solicitari adresate companiei Google, incluzand notificarea de trei luni a modificarilor asteptate de la Google Core Updates, explicand ce poate face o companie pentru a se schimba daca se afla intr-o zona de risc pentru pierderea traficului si daca guvernele nationale creeaza apolitica fortele de lucru sa inspecteze actualizarile motorului de cautare pentru “conservarea democratiilor noastre, libertatea noastra de exprimare, libertatea presei noastre si libertatea noastra de informare”.