Gigantul Western Union a incheiat un parteneriat cu startup-ul Coins.ph pentru a le permite rezidentilor din Filipine acces mai usor la transferuri monetare.

Noul parteneriat presupune ca toate platile domestice si internationale realizate prin reteaua Western Union ajung direct in wallet-urile digitale a peste 5 milioane de utilizatori Coins.ph, a declarat startup-ul saptamana trecuta.

Scopul serviciului este sa ofere “acces rapid si convenabil la transferuri in zonele urbane, precum si in cele izolate”, spun cei de la Coins.ph, adaugand ca legatura cu reteaua digitala si fizica a Western Union le permite clientilor sa primeasca plati din orice tara din lume.

Cu peste 10 milioane de filipinezi care traiesc si lucreaza in afara tarii, Filipine este una dintre destinatiile de top pentru transferuri internationale. Aceasta este o industrie aflata in crestere. Coins.ph a citat Banca Centrala din Filipine, care a afirmat ca transferurile personale lunare ale filipinezilor din afara tarii au depasit 2.7 miliarde in iulie anul trecut, si continua sa creasca anual cu aproximativ 3 procente.

Molly Shea, vicepresedinte la Western Union, a afirmat:

“Cu ajutorul acestei colaborari cu Coins.ph, suntem incantati sa le oferim clientilor din Filipine noi servicii si capabilitati, iar totul va fi cat se poate de simplu si convenabil.”

Coins.ph ofera servicii financiare rezidentilor din Filipine, inclusiv acelora care nu au un cont bancat, oferind un wallet mobil care furnizeaza servicii precum transferul, plata facturilor, si achizitiile cu criptomonede. Compania detine atat licenta de Criptomoneda Virtuala, cat si de Emitator de Moneda Electronica, ambele emise de banca centrala.

“Sunt multi filipinezi plecati in strainatate care trimit regulat bani acasa, si care cauta constant metode de transfer mai convenabile”, spune co-fondatorul Coins.ph, Ren Hose.

Compania mentioneaza ca utilizatorii trebuie sa treaca mai intai printr-un proces de verificare, iar dupa completarea acestuia pot primi transferuri Western Union in wallet-uri. Exista o suma maxima de transfer de 2000 de dolari.

Legatura dintre compania cripto si Western Union este demna de mentionat. Gigantul a mai incercat in trecut sa abordeze piata criptomonedelor, prin intermediul Ripple si Coinbase, insa fara rezultat.

Preluat de pe Coindesk