A fost o perioada in care Flash facea din web un loc mai vibrant si distractiv, oferind acces usor la jocuri si continut video. A existat chiar si o scurta perioada in care toata lumea a dorit suport Flash pe Android. Cu toate acestea, Flash a fost intotdeauna un cosmar de securitate si de consum al resurselor de sistem, iar tehnologiile web mai noi au depasit capacitatile Flash. Adobe a decis sa renunte la asistenta pentru Flash in 2017, iar acum stim cand acest plugin web va muri definitiv: 31 decembrie 2020.

 

Trecerea la continutul mobil si maturizarea standardelor precum HTML5 au facut din Flash o relativa raritate online, insa Adobe inca emite patch-uri de securitate. Acesta va inceta sa faca acest lucru la sfarsitul anului 2020 si nu veti mai putea descarca Flash Player de pe site-ul Adobe. Daca mai aveti Flash instalat in sistem, Adobe va va incuraja activ sa il dezinstalati mai tarziu in acest an.

 

In timp ce cea mai mare parte a web-ului a trecut de Flash, este posibil sa gasiti totusi un widget sau video ocazional care il solicita. Puteti incarca manual astfel de elemente astazi, dar nu va fi cazul in 2021. Adobe va bloca tot continutul in Flash Player dupa 31 decembrie. Din fericire, aceasta schimbare ar trebui sa treaca neobservata de aproape toti utilizatorii de internet. Uciderea acestui plugin va face internetul mai bun, dar inca ne putem aminti epoca de aur a Flash cu multa dragoste.