Beyond a Steel Sky, continuarea jocului clasic de aventura point-and-click din 1994 Beneath a Steel Sky, va fi lansat astazi pe Apple Arcade, cu o lansare Steam prevazuta pentru iulie. Dezvoltatorul Revolution Software a distribuit un trailer de lansare care arata ceea ce jucatorii noi si cei care se intorc se pot astepta de la continuarea.

 

Beyond a Steel Sky pune din nou jucatorii in rolul protagonistului seriei, Robert Foster. Dupa ceea ce pare o absenta indelungata, Foster a revenit in Union City, metropola distopica unde a avut loc jocul initial. In timp ce orasul s-a schimbat, el inca reuseste sa gaseasca unele dintre personajele care au facut prima sa vizita atat de colorata, inclusiv Joey, robotul sentient care a ajutat la rezolvarea puzzle-urilor in jocul original.

 

Beneath a Steel Sky a fost unul dintre primele jocuri video care a oferit personajelor NPC o rutina. Ei se plimbau in jurul unei scene. Pentru standardele 2020, aceasta este o caracteristica pe care o vedeti in aproape toate jocurile, dar in 1994 a fost revolutionar. De data aceasta, Revolution a dezvoltat un AI de la zero, sustine ca studioul face ca NPC-urile sa fie voite si motivate. Sistemul permite solutii „interesante” si „emergente” pentru puzzle-uri, potrivit Revolution.

 

Se pare, de asemenea, continuarea mentine tonul uneori copilaresc. Dincolo de a fi un joc obligatoriu intr-un gen care include grei precum The Secret of Monkey Island, Beneath a Steel Sky a fost important in 1994 pentru unirea talentelor lui Charles Cecil si Dave Gibbons. Gibbons este cel mai cunoscut pentru colaborarea cu Alan Moore la Watchmen, in timp ce Cecil este co-fondatorul Revolution Software. Pe langa Beneath a Steel Sky, studioul este cel mai cunoscut pentru munca sa la seria Broken Sword. Atat Cecil cat si Gibbons au lucrat la Beyond a Steel Sky.

 

Apple Arcade costa 5 dolari pe luna. Un abonament va permite sa jucati jocul (si multe altele) pe iOS, tvOS si macOS. Daca nu ati jucat „Beneath a Steel Sky”, puteti descarca o copie gratuita pe GOG. O versiune remasterizata a jocului este de asemenea disponibila pe iOS pentru 3 USD.