Pe masura ce sfarsitul lunii se apropie, este timpul sa va pregatiti pentru o alta runda de jocuri gratuite. Microsoft a dezvaluit cele patru jocuri care vor fi gratuite in iunie pentru abonatii Xbox Live Gold – gama include doua titluri Xbox One, un joc Xbox 360 si un joc original Xbox care are un remake in curs de dezvoltare. Ca intotdeauna, jocurile gratuite pentru Xbox 360 si Xbox originale sunt compatibile.

 

Incepand cu 1 iunie, puteti descarca Shantae and the Pirate’s Curse pentru Xbox One. Jocul stil metroidvania de la WayForward a fost lansat initial in 2014 si te pune rolul unei half-genie, care alunga invazia planetei alergand, sarind si batand dusmani atat cu parul, cat si cu obiectele dobandite pe parcurs.

 

Jocul original Xbox Destroy All Humans va fi gratuit in perioada 1 – 15 iunie, ceea ce este interesant, avand in vedere remake-ul Destroy All Humans care urmeaza sa fie lansat in iulie. Jocul de actiune open-world a devenit un clasic in ultimii ani, asa ca poti juca originalul inainte de a te scufunda in versiunea actualizata in aceasta vara.

 

Pe 16 iunie, abonatii Xbox Live Gold pot descarca Coffee Talk, un roman vizual care te plaseaza in rolul unui barista care serveste bauturi calde si discuta problemele clientilor. Cu toate acestea, ei nu sunt clientii tai, deoarece Coffee Talk este asezat intr-o realitate alternativa Seattle locuita de varcolaci, vampiri si alte creaturi magice. Coffee Talk va fi gratuit pana pe 15 iulie.

 

Puteti incerca, de asemenea, Sine Mora, in perioada 16 iunie – 30 iunie. Shoot-em-up-ul  Xbox 360 se bazeaza pe timp in locul unei bare de sanatate, asa ca trebuie sa va deplasati rapid fara sa fiti nechibzuit. Cu cat ucizi mai multi dusmani, cu atat vei avea mai mult timp, dar odata ce incepi sa primesti damage, timpul scade mai repede.

 

Mai este timp sa revendicati jocurile din mai, V-Rally 4 si Overlord 2 fiind gratuite pana la sfarsitul lunii, in timp ce Warhammer 40.000: Inquisitor – Martyr este gratis pana la 15 iunie.