In cele mai multe parti ale lumii, producatorii de automobile se afla sub presiunea de a gasi modalitati mai ecologice pentru a-si alimenta vehiculele. Acest lucru ii determina pe multi sa renunte la vehiculele iconice cu motoare cu combustie interna. Cu toate acestea, BMW nu permite ca asta sa intre in calea afacerilor. Se presupune ca compania lucreaza la un BMW M5 complet electric care va iesi pe drumuri in urmatorii cinci ani.

 

Potrivit unui raport al revistei CAR, modelul BMW M5 din 2024 va avea o foaie specifica pentru a rivaliza cu modelul Tesla Model S sau cu oricare alt sedan de inalta performanta.

Raportul spune ca vehiculul va avea o configuratie cu trei motoare, cu doua motoare de 250 kW in spate si unul in fata. Aceasta va echivala cu 750 kW de energie electrica, care inseamna aproximativ 1.006 cai putere in termeni convetionali. Aceasta configuratie va echivala intr-un timp de de 2,9 secunde 0-100 km.

 

Folosind baterii de tip pouch, in loc de ceva similar cu celulele cilindrice ale Tesla, noul M5 va avea o autonomie estimata de 435 mile (aproximativ 700 km). Cu toate acestea, numai dupa testele din lumea reala vom cunoaste o valoare mai precisa a autonomiei.

 

De asemenea, va fi echipat cu o baterie de 135 kW capabila sa se incarce la 350 kW. Pentru a pune acest lucru in perspectiva, Tesla este capabil sa traga pana la 150 kW pe un supraalimentator. Acestea fiind spuse, exista locatii de supercharger in toata lumea, insa doar noua incarcatoare de 350 kW in Marea Britanie si Irlanda, potrivit Zap-Map.

 

Acestea sunt cifrele care ar trebui sa ii sperie pe cei de la Tesla. Nu numai ca M5 este un vehicul iconic in gama BMW, dar o versiune electrica bine executata va avea cu siguranta o multime de soferi cu constiinta ecologica interesati.

 

Acestea fiind spuse, Tesla are un plan. Tesla nu a oferit multe informatii, dar se stie ca lucreaza la un drivetrain de inalta performanta cunoscut sub numele de „Plaid”. Conform rapoartelor, se asteapta ca Plaid sa fie configurat cu trei motoare, cu o baterie de 130 kW, cu o putere de aproximativ 800 CP.

 

Va fi interesant de urmarit cum se dezvolta lupta intre sedanele electrice hiper-puternice. Cu doua vehicule similare, aceasta lupta va fi castigata sau pierduta din punct de vedere al oportunitatii de incarcare, calitatii si dinamicii de conducere.

 

La inceputul acestui an, BMW Group a anuntat ca va scoate din productie cateva dintre cele mai populare si iconice motoare diesel. Miscarea a venit ca raspuns la reglementarile de montare a emisiilor.

 

Multi erau ingrijorati ca viitorul vehiculelor electrice va fi plictisitor. Dar Tesla si BMW M5 demonstreaza ca nu va fi deloc cazul.