Platforma de schimb Kraken ofera 100.000 de dolari oricui poate rezolva cel mai mare mister blockchain din acest an: ce s-a intamplat cu monedele QuadrigaCX?

Kraken a anuntat joi ca va oferi recompensa utilizatorilor care vor ajuta la localizarea fondurilor lipsa. Orice indicia trimise catre platforme vor fi puse la dispozitia autoritatilor, a declarant compania intr-o postare pe blog. Recompensa poate fi incasata in bani fiat sau in criptomonede.

Pentru a putea participa, kraken ii incurajeaza pe utilizatori sa asculte doua inregistrari audio in care sunt detaliate atat lucrurile stiute deja despre QuadrigaCX, platforma de schimb canadiana care s-a prabusit luna trecuta, cat si parerile operatorilor Kraken legate de evenimentele care au avut loc.

“Kraken ofera pana la 100.000 de dolari ca recompensa pentru indicii care ar putea duce la descoperirea fondurilor pierdute in valoare de 190 de milioane de dolari”, a mai scris compania in aceeasi postare.
Potrivit documentatiei, QuadrigaCX datoreaza unui numar de 115.000 de client suma de 137 de milioane de dolari in criptomonede, si alte 53 de milioane de dolari in bani fiat, ceea ce inseamna in total 190 de milioane de dolari. Alte documente mentioneaza fonduri aditionale, aducand datoria pana la suma de 196 de milioane de dolari.

QuadrigaCX a cautat protective din partea creditorilor dupa moartea fondatorului, Gerald Cotton. In documentele depuse in crdul procesului, vaduva lui Cotton, Jennifer Robertsen, a afirmat ca sotul ei era singura persoana din comanie care cunotea cheile private ale rezervelor cripto offline.

Mai mult de atat, in timp ce platforma a indicat ca majoritatea fondurilor erau pastrate offline, nu au fost pana acum publicate adrese ale wallet-urilor care sa confirme acest lucru.

Exista cinci adrese Bitcoin care pot fi associate cu QuadrigaCX, potrivit analizei blockchain, dar acele adrese contin doar 104 monede Bitcoin, si au fost trimise offline abia la inceputul acestei luni.

Pana acum, QuadrigaCX si monitorul desemnat de catre judecator, Ernst & Young, au deblocat o mare parte din fondurile fiat, care se aflau in posesia mai multor companii de procesare a platilor, chiar inainte de audierea din fata Curtii Supreme Nova Scotia, care se ocupa de caz.

Preluat de pe Coindesk