Aproximativ 12% dintre detinatorii de crypto sunt investitori pe termen lung, potrivit unui sondaj efectutat de HBUS, operatorul exchange-ului crypto Huobi.

Compania a intervievat 1.067 de participanti americani in perioada martie-aprilie a acestui an, constatand ca 19.58% dintre persoanele cu un venit mai mare de 99.000 de dolari pe an detin in mod activ criptocurrency. Totusi, oamenii care castiga intre 125.000 si 149.000 de dolari sunt cel mai probabil sa investeasca in active , potrivit sondajului.

Raportul sustine, de asemenea, ca in 2018, 8% dintre respondenti au investit in crypto, in timp ce ponderea a crescut la 20% in 2019, cu defalcarea pe sexe a 27,49% dintre barbati si 13,22% a femeilor. Potrivit raportului, 74,32% dintre persoanele chestionate sunt constiente de criptomonede, iar peste 60% isi aleg schimbul pe baza recomandarii unui prieten.

Potrivit respondentilor, primele trei rezerve privind adoptarea crypto-ului sunt lipsa intelegerii si a educatiei, preocuparile legate de securitate si neincrederea generala. Pe de alta parte, motivele de varf ale criptografiei sunt potentialul tehnologic, promisiunea vietii private si, dimpotriva, securitatea.

Dupa cum a raportat Cointelegraph la inceputul lunii curente, compania Fidelity Investments, fondata in Statele Unite, a publicat rezultatele unui sondaj care arata ca 22% dintre investitorii institutionali detin deja active digitale.

La sfarsitul lunii aprilie, un alt sondaj a sustinut ca 11% din populatia americana poseda criptomoneda dominanta bitcoin (BTC).