Microsoft si MasterCard au anuntat ca se angajeaza sa creeze o solutie de identificare digitala pentru a ajuta la protejarea consumatorilor.

Exista multe moduri de a ne proteja datele digitale. Putem folosi parole multiple, autentificarea cu doi factori, autentificarea prin amprenta sau prin recunoastere faciala, dar niciuna dintre aceste metode nu ne protejeaza complet. Microsoft si MasterCard lucreaza la ceea ce ei descriu ca fiind o solutie simplificata.

 

Cele doua companii nu au facut publice prea multe detalii inca, insa Microsoft si MasterCard au subliniat avantajele pe care le-ar aduce o astfel de solutie digitala, cum ar fi functionarea instantanee si in siguranta. Solutia propusa permite utilizatorilor sa isi controleze mai usor propriile date de identitate pe dispozitivele pe care le utilizeaza.

 

“Peisajul identitatii digitale de astazi este neuniform, inconsistent, si ceea ce functioneaza intr-o anumita tara, nu va functiona adesea intr-o alta. Avem posibilitatea de a contrui un sistem care sa puna oamenii pe primul loc, sa le ofere controlul asupra datelor de identitate si a modului in care acestea sunt utilizate” spune Ajay Bhalla, presedintele diviziei de solutii informatice si cibernetice a Mastercard. “Proiectul cu Microsoft ne aduce cu un pas mai aproape de a crea un serviciu de gestionare a identitatii digitale interoperabil la nivel global. Asteptam cu nerabdare sa impartim cu consumatorii rezultatele muncii noastre.”

 

Accesul la o identificare digitala universal acceptata – ceea ce este mai usor de spus decat de facut – ar debloca “experiente noi si imbunatatite”, au declarat Microsoft si Mastercard intr-o declaratie comuna. Procesele bancare ar fi eficientizate, cumparaturile ar deveni o experienta personalizata, incarcarea formularelor online ar inceta sa mai fie un chin, iar serviciile digitale ar fi mai usor de accesat.

Cele doua companii au promis mai multe detalii in viitorul apropiat.

Apple lucreaza, de asemenea, la o solutie proprie de identificare digitala, urmarind ca intr-o zi sa putem inlocui cartile de identitate sau pasapoartele cu telefonul, conform recentelor cereri de brevet. Nu este clar, deocamdata, modul in care aceste sisteme de identificare ar functiona, si nici cum ar putea autoritatile federale si de stat sa se conecteze la aceste aplicatii inovatoare.