Numarul celor arestati pentru infractiuni cibernetice in Filipine a crescut cu 291 de procente, anul trecut, potrivit raportului emis de autoritati.

AGC a declarat ca 729 de infractori cibernetici au fost prinsi in 2018, mai mult cu 291,93 procente decat in 2017, atunci cand, numai 186 au fost arestati. Printre cei arestati au fost si 178 de straini, care si-au ales victime din tara si de peste hotare, cu ajutorul unor inselatorii online variate.

Anul trecut, un numar de 128 de anchete ale fortelor legii au fost defasurate de ACG, dintre care, in cazul a 98 dintre acestea, s-a colaborat cu organele legii din tarile straine vizate de infractori.

Directorul ACG, Generalul de Brigada Marni Marcos, a declarat ca organizatia condusa de acesta aresteaza din ce in ce mai multi oameni acuzati de infractiuni cibernetice, in ciuda deficitului de personal pe care il are. Unitatea speciala de politie dispune doar de 262 de ofiteri si personal auxiliar. Marcos a declara : “Numarul lor va creste, deoarece urmeaza sa ne fie alocati 100 de noi recruti anul acesta”.

Marcos a mai declarat ca rezultatele pot fi atribuite si cresterii atentiei publicului in legatura cu actiunile ACG, si fata de infractiunile cibernetice. Astfel, au fost inregistrate 4.104 sesizari cu privire la infractiuni cibernetice, cu 84.2% mai mult decat in 2017, cand au fost doar 2.228 de incidente raportate.

Reprezentantii ACG declara: “Aceste rezultate pot fi atribuite cresterii consitentizarii populatiei asupra existentei ACG, si a simplificarii procesului de depunere a plangerilor, in sectiile de politie, in colaborare cu oficiile regionale ale politiei.”

Marcos a domolit putin raportarile asupra acestor cresteri, spunand ca aceasta arata doar ca oamenii sunt mai atenti la infractiunile cibernetice, au devenit consitenti de existenta lor si le raporteaza mult mai des si mai usor catre autoritati.

Preluat de pe PhilStar