BitPay a confirmat ca si-a suspendat operatiunile in Germania intr-un e-mail trimis catre Cointelegraph.

 

In e-mailul mentionat mai sus, un reprezentant PR BitPay, Jan Jahosky a mentionat regulamentul care a intrat in vigoare anul viitor in Germania drept motivul pentru care compania a decis sa isi suspende serviciile in tara.

 

Firma a adaugat ca in prezent evalueaza adaugarea de sprijin pentru Germania in viitor. Un purtator de cuvant BitPay a declarat pentru Cointelegraph:

“Germania a declarat public ca doreste din partea companiilor crypto sa solicite o licenta incepand cu 2020. Am intrerupt operatiunile in Germania, in timp ce evaluam nevoia de licente germane.”

 

Intre timp, publicatia locala de stiri despre tehnologia informatiei, Computer Base a anuntat astazi mai devreme ca nu va putea oferi Bitcoin ca metoda de plata, ca urmare a suspendarii serviciilor BitPay din tara.

 

Totusi, magazinul recunoaste, de asemenea, ca majoritatea abonatilor sai platesc folosind PayPal, unii folosind in schimb transferuri bancare in timp ce Bitcoin nu pare a fi o optiune populara de plata. Cu toate acestea, exista alternative de procesare a platilor open-source, cum ar fi BTCPay Server, care reduc dependenta de furnizorii de servicii terti.

 

Dupa cum a raportat Cointelegraph la sfarsitul lunii trecute, incepand cu anul viitor, noile reglementari anti-spalare de bani care impun intreprinderilor de criptomonede sa aiba o licenta autorizata de Autoritatea Federala de Supraveghere vor intra in vigoare in Germania.