ZTE a devenit primul producator de telefoane care a lansat un telefon 5G in China odata cu lansarea Axon 10 Pro 5G de astazi, relateaza agentia de stiri a companiei Xinhau.

 

Anuntat la MWC in februarie, Axon 10 5G vine echipat cu un ecran AMOLED 1080p de 6,47 inci si va folosi unul dintre modemurile X50 5G Qualcomm de prima generatie pentru a se conecta la viitoarea retea wireless 5G din China.

 

Desi clientii chinezi pot pune mana pe un dispozitiv 5G incepand de astazi, nu vor avea acces la o retea 5G pentru a-l putea folosi pana in jurul lunii octombrie, cand China Mobile va lansa pentru prima data serviciile sale 5G . China Mobile spera sa aiba retele 5G disponibile in peste 50 de orase din tara pana la sfarsitul anului.

 

Alti doi furnizori wireless chinezi, China Telecom si China Unicom, au primit, de asemenea, licente pentru a opera retele comerciale 5G proprii.

 

Lansarea inseamna ca ZTE a batut rivalul chinez Huawei pentru a fi primul care a lansat un telefon 5G in tara sa de origine. Huawei nu este de asteptat sa-si lanseze telefonul 5G debutant, Huawei Mate 20 X 5G, pana in 16 august in China, in ciuda faptului ca telefonul a ajuns in alte tari, cum ar fi Marea Britanie, la sfarsitul lunii trecute.

 

Alaturi de Huawei, producatorii chinezi OnePlus si Oppo au deja dispozitive 5G disponibile pe alte teritorii, respectiv OnePlus 7 Pro 5G si Oppo Reno 5G.