Un crypto scammer a fost condamnat la 86 de luni de inchisoare pentru executarea unei scheme legate de crypto, mentioneaza raportul Departamentului de Justitie (DoJ) al Statelor Unite .

 

Pe langa sentinta de 86 de luni de inchisoare, judecatorul districtului din Statele Unite, Sandra J. Feuerstein, a ordonat lui Blake Kantor din New Jersey, in varsta de 44 de ani, sa plateasca o restituire totala de 806.405 dolari distribuite victimelor care au investit in inselatorie, 1.5 milioane de dolari si pierderea veniturilor furate din suma de 153.000 de dolari.

 

Inselatoria in sine a fost condusa de compania Blue Bit Banc (BBB), care a oferit optiuni binare – o forma de investitie totala sau deloc – pe baza preturilor valorilor mobiliare, valutelor si a altor valori ale investitiei in timpul platii. Cu toate acestea, Kantor a folosit un program de calculator pentru a falsifica datele despre preturi pentru a schimba schema de plata in favoarea companiei sale.

 

Celalalt aspect principal al inselatoriei este ca Blake Kantor si-a convins investitorii sa cumpere moneda ATM Coin cu investitiile lor BBB. Kantor a spus investitorilor ca ATM Coin era in valoare de 600.000 de dolari, cand de fapt nu avea nici o valoare.

Potrivit CoinMarketCap, exista o criptocurrency numita ATMCoin (ATMC), al carui ultim pret cunoscut a fost de 2,26 $. La ora de tiparire, incercarea de a urma adresa URL furnizata pentru site-ul Web al monedei are ca rezultat urmatorul mesaj de avertizare pe Chrome:

“Conexiunea ta nu este privata. Atacatorii ar putea incerca sa va fure informatiile de la www.atmcoin.com (de exemplu, parole, mesaje sau carti de credit). Aflati mai multe.”

 

Asa cum a raportat anterior Cointelegraph, US DoJ a acuzat un grup de hackeri numit “Comunitatea” cu o varietate de taxe, inclusiv conspiratie pentru comiterea fraudei de transfer bancar, si furtul de identitate agravat.

 

Grupul acuzat se presupune ca a fost implicat in “schimbarea SIM”, si anume schimbarea numerelor de telefon indexate pe cartele SIM pentru a fura informatii prin intermediul autentificarii cu doi factori. Grupul se presupune apoi ca a folosit controlul necorespunzator al acestor numere de telefon pentru a fura in jur de 2,5 milioane USD prin intermediul schimburilor de criptomonede si a portofelurilor crypto.