Jump Force nu este unul dintre acele jocuri care sa se ridice peste conditia sa de joc de bataie, dar nu este nici de neluat in seama.
Ideea in joc este ca tu esti un personaj care, asistand neputincios la distrugerea unui intreg oras de catre personajul negativ din Dragon Ball, Frieza, te gasesti dintr-o data in postura in care capeti super-puteri si trebuie sa opresti atacul. Dupa ce iti vei customiza personajul, te vei alatura echipei ” Jump Force”, o organizatie formata din personaje Shonen Jump cunoscute (42 la numar) dar si unele creatii originale ale graficianului Akira Toriyama.
Formarea personajului tau se invarte in jurul a trei scoli de bataie : Dragon Ball (arte martiale), One Piece (stilui pirateresc) , si Naruto ( miscari rapide ninja). Toate acestea sunt transpuse in 3 echipe care fac parte din poveste : cea condusa de Goku, cea a lui Luffy si cea a lui Naruto. Cam asta e ideea in timp ce zbori prin poveste. Daca va asteptati sa fie dublat in engleza, nu aveti noroc.
Campanie Jump Force
Deci, cam asta e reteta pentru un joc plin de actiune si bataie. Vei participa la misiuni, iti vei creste personajul in nivel, si, din cand in cand, cate un filmulet va muta povestea mai departe. Nu este la fel de revolutionar ca, de exemplu, jocul plin de aroma anime – Asura’s Wrath- si desi multe dintre interactiunile din joc sunt destul de amuzante, puterea reala a lui Jump Force sta in sistemul sau de bataie.
Studioul Spike Chunsoft nu este asa cunoscut precum Arc System Works in ceea ce priveste bataliile tactice, insa au depus eforturi de ani de zile pentru a crea personaje de bataie cu abilitati deosebite. In joc gasim ” rush system” o idee care in principiu inseamna ”auto combo” , adica poti apasa rapid un buton si sa generezi niste atacuri care arata foarte complicat, putand in timp ce executi aceste miscari, prin folosirea controlului analog sa ii si inalti in aer sau sa ii izbesti de pamant pe inamici.
O apasare lunga a butonului de atac initiaza o lovitura incarcata, acelasi lucru fiind valabil si pentru butonul de atac greu. Controlul miscarii propriu zise permite si folosirea garzii pentru aparare si a feritului in lateral.
Multiplayer
Desi pare ca este destul de usor de jucat avand in vedere ce am spus pana acum, daca vei incerca sa joci cateva jocuri in multiplayer, impotriva unor adversari mai priceputi, vei intelege ca este nevoie si de atentie, o buna planificare a luptei si de finete.
Poti para o lovitura si, daca timing-ul este bun, dupa aceasta poti efectua o miscare de evadare rapida, ferindu-te astfel de urmatoarele atacuri si putand mai apoi sa executi un contraatac. Exista, de asemenea si o miscare de fuga, numita super dash, care se reincarca in timp ce joci si iti permite sa iesi din combo-urile puternice ale adversarului.
Super miscarile, care au fost din totdeauna accentul principal in jocurile anime, ajuta la diferentierea personajelor si adauga substrat jocului.
Unele dintre ele sunt instantanee, altele se efectueaza de la distanta, si cateva necesita un anumit timp de incarcare inainte de a putea fi folosite. Invatarea fiecareia dintre ele reprezinta cheia supravietuirii si face aproape fiecare joc sa fie amuzant.
Tactica pastrarii super miscarii instantanee pentru a da o lovitura finala adversarului este una deosebit de eficienta. Poti sa iti deblochezi si sa iti upgradezi stats-urile, ceea ce in cazul unor personaje duce la transformari propriu zise.
O groaza de personaje
Ceea ce leaga jocul si il face foarte amuzant este diversitatea stilului de bataie, putand sa vezi personaje precum Ryo Saeba – un detectiv din manga-ul City Hunter- infruntandu-l pe Yugi Mutou, cel care cheama ajutoare din carti de joc.
Abilitatile ce ridica ziduri de energie si obliga adversarul sa isi schimbe pozitia foarte repede, sunt de asemenea puncte cheie care adauga la esenta jocului.
In afara de modul Campanie, exista inca doua altele – unul online si unul offline. Aici sunt disponibile toate personajele, chiar si cele inca nedeblocate in Campanie.
Modul online a fost deja testat si merge destul de repede, insa pe masura ce trece timpul acest aspect se poate schimba.
Desi jocul in sine este complex, fiecare batalie poate fi personalizata. Ne dorim sa vedem in Jump Force toate personajele aglomerand ecranul, cum faceau alte jocuri cu personaje cunoscute de acest gen ( J-Stars Victory Vs). Jump Force este un joc cu personaje complexe si colorate pe care ne dorim sa le vedem interactionand. Insa, desi este un joc de 3 contra 3, Jump Force nu iti permite sa joci decat cu fiecare personaj pe rand.
Nu este neaparat un lucru rau, insa este de mentionat faptul ca toate cele trei personaje din echipa impart aceasi bara de sanatate.
Grafica
Nu avem inca o parere clara nici despre stilul ultra realistic folosit.
Ne place grafica ce aduce foarte mult cu o versiune jucabila a unui desen anime. Insa este de precizat accentul foarte mare pus pe personajele din generatia noua, si intr-o oarecare masura poate fi inteles si de ce. Partea buna a detaliilor prezente este, de exemplu personajul Gaara, maestru al nisipurilor, cu niste abilitati care arata grozav.
Detaliul particulelor, vanataile pe care personajele le capata atunci cand sunt batute, si hainele rupte, adauga suspans si emotie bataliilor.
Un alt lucru enervant este hub-ul fortat, care functioneaza si ca meniu. Odata ce treci de primele 30 de minute, vor incepe sa apara si alti jucatori, dar faptul ca trebuie sa alergi prin joc pentru a putea sa schimbi un mod, cand un simplu buton de pauza ar putea rezolva asta, este destul de suparator.
Ca si in cazul seriei Dissidia, ma voi intoarce de-a lungul anilor asupra Jump Force pentru cateva momente de distractie. Fundatia este buna, insa am fost dezamagit de alegerile ciudate in ceea ce priveste design-ul si de povestea mediocra. Acesta e un joc vechi in forma HD.
Daca iti doresti ceva mai mult de atat, atunci nu merita.
Preluat de pe Destructoid