Serviciul de exchange si crypto wallet Coinbase a extins tranzactionarea USD (USDC) catre clienti din 85 de tari, a anuntat firma intr-o postare pe blog.

Impreuna cu anuntul USDC, Coinbase a anuntat, de asemenea, o expansiune globala majora, adaugand in jur de 50 de jurisdictii, inclusiv Brazilia, Africa de Sud si Taiwan, printre altele.

Incepand de astazi, Coinbase serveste clienti in 103 tari in total, a mentionat compania, adaugand ca aceasta miscare va contribui la accelerarea adoptarii globale a cripto-trading-ului.

USD Coin este primul stablecoin listat pentru tranzactionare pe platforma Coinbase: exchange-ul a listat pentru prima data USDC in octombrie 2018 pentru clientii din anumite jurisdictii din SUA.

Prin adaugarea de acoperire USDC in 85 de jurisdictii globale, Coinbase isi propune sa “imbunatateasca viata oamenilor din tarile in care inflatia inrautateste averea”, potrivit postarii de pe blog. Compania a afirmat ca stablecoinurile cum ar fi USDC ar putea oferi o oportunitate de a proteja impotriva inflatiei ridicate in tarile recent admise, cum ar fi Argentina si Uzbekistan, unde preturile de consum s-ar putea sa creasca cu 10-20% in 2020.

La inceputul acestei saptamani, o lansare sustinuta de Coinbase, Reserve, a anuntat ca va lansa in curand o aplicatie in stil Venmo in Venezuela pentru plati criptate, vizand tara in mod special pentru a ajuta cetatenii sa depaseasca inflatia in crestere.

Un stablecoin este o moneda digitala conceputa pentru a avea o volatilitate minima a pretului, datorita unei plati de 1: 1 la o anumita moneda de fiat sau o exploatatie cu criptocurrency. La ora presei, circa 348 milioane USDC circula, cu un volum zilnic de tranzactionare de aproximativ 250 milioane USD, potrivit datelor de la CoinMarketCap.