Proiectul de criptocurrency Facebook Libra, a mai primit o lovitura, Vodafone iesind din asociatie. Vodafone este al optulea membru fondator al grupului care a plecat, asa cum a fost raportat marti CoinDesk. Iesirea companiei urmareste retragerea anul trecut a companiilor eBay, Visa, Mastercard, Mercado Pago, Stripe, Booking Holdings si PayPal.

 

Libra a confirmat marti raportul despre Vodafone. „Desi componenta membrilor asociatiei se poate schimba in timp”, a spus un purtator de cuvant, „proiectarea guvernantei si tehnologiei Libra asigura ca sistemul de plati Libra va ramane rezistent”.

 

Libra este o moneda digitala globala, care va fi administrata de Asociatia Libra, o autoritate monetara de facto pe care Facebook spera sa aiba pana la 100 de parteneri pana la momentul in care este programata sa fie lansata anul viitor. Membrii trebuiau sa ruleze noduri care sa ajute la facilitarea tranzactiilor in reteaua Libra si sa aduca 10 milioane de dolari pentru ca Libra sa mearga. Unii dintre membrii initiali ramasi includ Uber, Coinbase, Lyft si Spotify.

 

Vodafone nu a raspuns la o cerere de comentariu.