Odata cu interdictia americana a gigantului tehnologic chinez Huawei inca in vigoare, producatorul de smartphone-uri a trebuit sa vina cu noi modalitati de inlocuire a oricarei tehnologii – fie hardware, fie software – pe care le folosea anterior de la companiile americane. Cel mai notabil impact al interdictiei este imposibilitatea Huawei de a folosi orice produs Google pe telefoanele sale.

 

Acum, compania chineza pare sa fi gasit un inlocuitor pentru cel putin unul dintre serviciile cheie ale gigantului de cautare, confirmand ca a asigurat o alternativa Google Maps prin incheierea unui parteneriat cu specialistii in navigatie de la TomTom, oferind harti, informatii despre trafic in direct si software pentru telefoanele Huawei, dupa cum raporteaza Reuters.

 

Intrucat TomTom isi are sediul in Olanda, Huawei este capabil sa ocoleasca interdictia comerciala a guvernului american, interdictie care impiedica producatorul de telefoane chinez sa lucreze de companii americane.

 

Intr-un interviu pentru Reuters, purtatorul de cuvant al TomTom, Remco Meerstra, a declarat ca acordul cu Huawei a fost finalizat cu ceva timp in urma, desi compania s-a abtinut sa faca publice stirile din motive nespecificate.

 

In august, a fost raportat ca Huawei isi construia propriul rival Google Maps numit Map Kit, despre care se spune ca accepta rapoarte de trafic in timp real si functii de realitate augmentata.

 

In timp ce cele mai noi telefoane Huawei sunt inca alimentate de Android 10, lipsa de acces la aplicatiile si serviciile Google (inclusiv Google Play Store) face ca telefoanele companiei sa fie greu de vandut in multe regiuni din afara Asiei – chiar si in cele unde castigasera popularitate, cum ar fi Europa si Australia.

 

Daca Huawei este intr-adevar obligat sa se desprinda de Android in intregime, acesta are deja o copie de rezerva pregatita si in asteptare – Harmony OS este un sistem de operare open-source conceput sa functioneze pe o varietate de produse, cum ar fi telefoane, televizoare, ceasuri inteligente, laptopuri si multe altele.