Gigantul chinez de telecomunicatii Huawei Technologies a declarat, marti, ca va oferi 2 miliarde de yuani (286 milioane dolari) in beneficii in numerar personalului care lucreaza pentru a-i ajuta sa treaca peste embargoul impus de SUA.

 

Cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicatii din lume a spus ca a incercat sa gaseasca alternative la hardware-ul american, dupa ce Statele Unite  i-a interzis, in mai, sa faca afaceri cu firme americane, perturbandu-si capacitatea de a furniza piese cheie.

 

Banii sunt o marca de recunoastere a muncii in fata presiunii americane, a declarat departamentul de resurse umane al Huawei intr-o notificare adresata personalului Reuters. De asemenea, va plati dublu in aceasta luna pentru aproape toti cei 190.000 de lucratori, a spus un purtator de cuvant al companiei.

 

Recompensele in numerar vor merge probabil la echipele de cercetare si dezvoltare si la cei care lucreaza pentru a muta lanturile de aprovizionare ale companiei de Statele Unite, a spus purtatorul de cuvant.

 

Detaliile despre planul Huawei au fost raportate pentru prima data de South China Morning Post marti.

 

Multi din guvernul american considera ca echipamentele Huawei, in special retelele sale 5G, prezinta un risc de securitate, din cauza legaturilor apropiate ale companiei cu guvernul chinez. Huawei a negat guvernul chinez sa joace vreun rol in operatiunile sale.

 

Desi au primit respingeri din cea mai mare parte a excluderii din SUA, Huawei a lucrat pentru a gasi alternative dupa ce a fost martor la efectul inactiv al sanctiunilor americane asupra rivalului sau chinez ZTE Corp (000063.SZ) la inceputul anului 2017.

 

Compania este, de asemenea, cel de-al doilea producator mondial de telefoane inteligente si o crestere a livrarilor de dispozitive a ajutat-o ​​sa raporteze o crestere de 27% a veniturilor din trimestrul al treilea luna trecuta.