Guvernul din Coreea de Sud a decis in aceasta saptamana sa mentina interdictia pentru ICO-urile domestice, intr-o miscare care va ajuta piatele majore de criptomonede din Asia.

Departamentul pentru criptomonede din cadrul Biroului de Politici Guvernamentale a emis un raport legat de industria ICO.

 

Autoritatile financiare locale au afirmat ca guvernul considera modelul ICO drept o investitie de mare risc. Astfel, Coreea de Sud va continua sa impuna o interdictie privind vanzarea domestica de criptomonede.

 

Nu este vorba doar de ICO-uri, companiile straine care tranzactioneaza monede ar putea fi si ele amenintate

 

In acest moment, conform politicilor din Coreea de Sud, investitorilor locali li se permite sa participe in vanzarile de monede din afara tarii.

Guvernul sustine ca in ultimele 12 luni anumite firme au abuzat de acest lucru, infiintand companii pe hartie in cadrul pietelor straine. Pentru a evita interdictiile din Coreea de Sud, au fost create entitati pe pietele din Japonia si Elvetia, cu scopul de a derula vanzari de jetoane.

Autoritatile financiare subliniaza ca aceste companii locale care au initiat vanzari de jetoane pe pietele straine vor fi trase la raspundere daca incearca sa atraga investitori locali.

 

Intr-un raport publicat recent, Biroul de Politici Guvernamentale a afirmat ca cel putin 22 de companii locale au initiat vanzari de jetoane in afara tarii. Autoritatile au contactat cele 22 de firme, insa au primit un raspuns doar de la 13 dintre ele. Raportul a dezvaluit ca aceste companii au strans in medie de la investitori aproximativ 30 de milioane de dolari fiecare, adica in jur de 600 de milioane de dolari in total.

 

“Chiar daca aceste companii au strans zeci de milioane de dolari din ICO-uri, majoritatea nu au dezvaluit cum au fost folosite fondurile, si au refuzat sa colaboreze cu autoritatile.”, a declarat departamentul pentru criptomonede din Coreea de Sud.

 

Piata cripto locala este supusa in acest moment unor investigatii, cei vizati fiind fostii directori de la UPbit, cea mai mare platforma de schimb pentru criptomonede din tara. In plus, in noiembrie 2018, unul dintre ICO-urile cunoscute a furat mai mult de 10 milioane de dolari din fondurile utilizatorilor. Atunci, o persoana din interior care a dorit sa ramana anonima, a declarat:

“Acest caz ar fi putut fi prevenit daca autoritatile ar fi implementat reguli stricte legate de ICO-uri. Daca guvernul nu reglementeaza acest sector, este posibil ca pe viitor sa existe mai multe astfel de evenimente.”

 

Oficialii guvernului sunt nemultumiti

 

Dupa mai multe inselatorii facilitate de vanzarea de monede, majoritatea celor din aceasta industrie au ajuns la concluzia ca sunt necesare anumite reglementari pentru a proteja investitorii.

 

Min Byung-do a afirmat ca este necesar ca spalarea de bani si operatiunile frauduloase sa fie eliminate, insa fara a afecta radacinile industriei.

 

“Guvernul trebuie sa lase o usa deschisa pentru noile modele de afaceri, dar in acelasi timp trebuie sa elimine spalarea de bani si specula, impunand reglementari mai stricte. Radacinile industriei trebuie, totusi, protejate.”

 

Kim Sun-dong, membru al partidului Liberty Korea, si-a exprimat dezamagirea fata de modul in care guvernul intelege nevoia de reglementare.

 

KIM a spus ca autoritatile trebuie sa ia in considerare dezvoltarea tehnologiilor blockchain pe viitor.

 

In loc sa reglementeze, guvernul a interzis un intreg sector al pietei criptomonedelor, sector ce devine din ce in ce mai puternic in tari precum Elvetia.

 

Coreea de Sud pierde o industrie de miliarde de dolari

 

Cu noile reglementari, Coreea de Sud risca sa piarda oportunitati de miliarde de dolari. Cateva din marile companii coreene, inclusiv Kakao, planuiau sa initieze ICO-uri.

 

Kakao a mutat planurile sale de sute de milioane de dolari in Japonia.