Halving-ul Bitcoin si Ethereum – Valoarea pietei cripto a crescut in ultimele 72 de ore cu 3 miliarde de dolari, ajungand la 114 miliarde. Bitcoin si Ethereum si-au mai revenit.
Atat Bitcoin, cat si Ethereum, au crescut cu aproximativ trei procente din 29 ianuarie pana acum, iar volatilitatea lor ramane intr-un interval mic de pret.
“Moon Overlord”, un comerciant din domeniul blockchain, a afirmat ca halving-ul Bitcoin-ului, Litecoin-ului si al Ethereum ar putea determina pe termen mediu o crestere majora a celor trei active digitale.
De ce ar putea afecta halving-ul pretul Bitcoin
Din cauza numarului limitat de monede, doar 1% din populatia lumii ar putea detine mai mult de 0.28 BTC.
Un fost director de la Google, Steve Lee, a explicat:
“Daca detii 0.28 BTC si HODL, poti fi sigur ca maxim 1% din populatia lumii detine mai multe monede decat tine. O investitie de doar 1830 de dolari ar insemna ca pe viitor vei face parte din cei 1%.”
Pe masura ce Bitcoin-ul se apropie de limita de 21 de milioane de monede, recompensa primita de minerii care verifica tranzactiile retelei scade pentru a micsora numarul de monede generate de retea.
Multi analisti cred ca halving-ul si-a pus deja amprenta asupra pretului, dar fiind faptul ca este asteptat de catre investitori de ani de zile.
Dar Moon Overlord a afirmat ca acest proces va determina aparitia unui moment bullish pe piata cripto.
“LTC-ul are halving-ul in luna august a acestui an, ETH reduce recompensele cu 33% in februarie , iar BTC-ul va trece prin acest process anul viitor. Acestea sunt cele mai bullish evenimente din istoria cripto. Acum este momentul sa investiti.”, a adaugat acesta.
In trecut, comerciantul a sugerat ca, din punct de vedere istoric, pretul BTC a crescut cu aproximativ 12 luni inainte de halving.
Recompensele Bitcoin se vor micsora cu 50 de procente in mai 2020, ceea ce inseamna ca rata cu care minerii sunt recompensati va scadea.
Aceasta scadere a ratei de alocare a recompenselor va limita numarul de BTC aflati in circulatie. Daca cererea pentru aceasta moneda ramane aceeasi sau creste, pretul va creste de asemenea.
In noiembrie 2017 Kim Grawer, economist senior la Chainalysis, a afirmat ca este complicat de stiut daca halving-ul si-a pus deja amprenta asupra pretului BTC.
“Aceasta este o intrebare complexa. Pe de o parte, calculele privind limita pietei nu iau in considerare monedele pierdute. Considerand cat este de speculativ acest domeniu, aceste limite de piata ar putea influenta modelele economice din interiorul pietei.”, a mai spus acesta.
De regula, in special in cazul investitorilor care iau in calcul criptomonedele drept investitii pe termen lung, halving-ul este privit ca un eveniment pozitiv, eveniment ce ar putea genera cresteri majore.
Ce se va intampla cu piata cripto pana atunci?
Daca halving-ul va incepe sa aiba impact asupra pietei din mai 2019, asa cum sustin numeroase voci, momentul va coincide cu cel preconizat de catre analisti precum Willy Woo, care a prevazut o revenire a pietei la jumatatea anului 2019.
In ultimele trei luni, in afara unor exceptii precum Binance Coin si TRON, majoritatea criptomonedelor au avut de pierdut in fata BTC si ETH.
Chiar si asa, Bitcoin-ul este inca vulnerabil unei scaderi sub pragul de 3000 de dolari, prag pe care l-a aparat cu succes in ultimele trei saptamani, dupa ce a atins valoarea de 3112 dolari, cea mai mica valoare din ultimele 12 luni.
Este crucial pentru activele digitale sa isi pastreze nivelul de suport, mai ales pe termen scurt.
[…] sunt încă la început și activele digitale dominante, cum ar fi Bitcoin și Ethereum încă demonstrează miscari zilnice în intervalul de la 5 la 15 la sută. În ultimele două […]
[…] ERC20 – Serviciu Simbol: Nespecificat Platforma: Ethereum Crowdsale: Nespecificat Investitie minima: Nespecificata Pret: Nespecificat Hardcap: Nespecificat […]