Binance va efectua o actualizare de sistem, care va opri depozitele, retragerile si tranzactionarea pentru aproximativ sase pana la opt ore, potrivit unui anunt oficial publicat pe 14 mai.

Ieri, CEO-ul schimbului, Changpeng Zhao (CZ), a anuntat ca platforma intentioneaza sa reia integral depozitele si retragerile de astazi, care au fost suspendate in urma unui hack major al platformei pe 7 mai. Au fost furati circa 7,070 bitcoin (BTC) din portofelele bancii – in valoare de peste 40 de milioane de dolari in acel moment.

Potrivit postarii de astazi, aceasta
actualizare de sistem va incepe maine 15 mai la ora 03:00 (UTC), timp in care depozitele , retragerile si serviciile de tranzactionare nu vor functiona.

Intr-un tweet care insoteste postarea, CZ a mentionat ca “In timpul opririi tranzactionarii, vom actualiza nu mai putin de 2 ore, ca de obicei”. Postul mai afirma ca:

“Odata ce actualizarea este finalizata, vom face un anunt suplimentar si vom oferi utilizatorilor o fereastra de 30 de minute pentru a anula comenzile, a procesa depozitele, retrage si a utiliza toate celelalte functii legate de cont inainte de reluarea tranzactionarii”.

Dupa cum s-a raportat anterior, CZ si echipa Binance au pastrat in mare masura detalii despre actiunile lor post-hack, avertizand ca hackerii urmaresc indeaproape comunicarile lor publice si ca divulgarea excesiva ar putea compromite strategia de raspuns a securitatii schimbului.

Pana in prezent, CZ a gazduit un AMA live post-hack, o scurta prezentare a masurilor luate pentru a preveni viitoare incalcari ale securitatii si sugestii suplimentare asupra lucrarilor in curs de desfasurare in cursul unui anunt de luni.

In timp ce publicul a continuat sa reactioneze in mod pozitiv la reactia lui Binance si a lui CZ la incidentul major, zilele post-hack au fost pe scurt inghetate de o controversa asupra revelatiei publice a lui CZ despre faptul ca a considerat – si a respins – ideea de a raspunde furtului cu o incercare si controversata abordare Bitcoin “blockchain re-org.”

Binance este clasat pe locul doi ca marime la nivel global, inregistrand o crestere de aproape 60% in volumul zilnic de tranzactionare in ultimele 24 de ore.