La fel ca in cazul oricarei sarcini casnice, aspiratul locuintei probabil ca nu este cea mai distractiva idee pe care ai putea sa o ai intr-o zi. Insa, aceasta ar trebui sa fie tocmai activitatea pe care sa nu o amani niciodata, pentru ca de ea depinde foarte mult sanatatea ta si a familiei tale.

Mai ales daca alegi sa folosesti un aspirator profesional de pe www.polti.ro, te vei asigura ca cei dragi sunt mereu protejati de eventualele pericole care se pot ascunde pe suprafetele de acasa.

Asadar, iata cat de important este un program regulat de folosire a acestui dispozitiv performant!

  1. Elimina poluantii si diferitele particule daunatoare

Covoarele murdare si saltelele retin tot felul de particule si elemente care ar putea irita caile respiratorii, asa cum este si parul animalelor de companie, spre exemplu. Unde mai pui ca exista o multime de acarieni in jur?

Cand astfel de particule de praf sunt inhalate, persoanele alergice pot fi profund afectate, astfel ca vor incepe sa manifeste diferite simptome suparatoare, precum stranutul si tusea. Pentru a evita ca aceste particule sa se ridice in aerul respirabil, ar trebui sa-ti pui in functiune aspiratorul profesional, o data sau de doua ori pe saptamana.

  1. Elimina acarienii si microorganismele nedorite

Doar pentru ca acarienii nu pot fi vazuti cu ochiul liber, nu inseamna ca acestia nu exista si ca nu cauzeaza probleme de sanatate. Este esential sa folosesti un aspirator profesional cu abur, capabil sa elimine acesti daunatori.

Spre deosebire de aspiratoarele clasice, cele profesionale pot sa elimine aproape in totalitate microorganismele, datorita aburului la temperaturi ridicate folosit. Asadar, vei putea sa te asiguri ca locuinta ta este ferita de daunatori, fara a fi nevoie sa folosesti substante chimice care sa te ajute din acest punct de vedere.

  1. Ai grija de pielea ta

Particulele de murdarie din locuinta nu sunt raspunzatoare doar de probleme respiratorii, ci pot oferi si batai de cap in ceea ce priveste pielea. Particulele care circula prin casa pot irita pielea sensibila si pot provoca mancarimi si eruptii cutanate. Asadar, atunci cand folosesti un aspirator profesional, vei putea fi sigur ca toata murdaria si praful din casa nu vor mai exista pentru a mai putea sa-ti afecteze pielea.

  1. O curatenie corespunzatoare pentru o gandire pozitiva

Ai simtit vreodata o imensa usurare in urma unei sesiuni obositoare de curatenie? Se pare ca pastrarea unei case curate si organizate are efecte pozitive asupra psihicului oamenilor si asupra nivelului de stres resimtit de acestia.

Incepe curatenia prin a pune in functiune aparatul si, odata ce vei respira aerul curat si lipsit de praf, vei observa ca vei incepe sa te simti motivat sa termini restul sarcinilor casnice.

  1. Curatenie si sport la pachet

Daca nu ai timp sa mergi la sala pentru a face miscare, este de ajuns sa duci la bun sfarsit o sesiune de curatenie. Cu toate ca folosirea unui aspirator profesional nu este solicitanta din punct de vedere fizic, se pare ca miscarile repetate din timpul aspiratului ofera suficient exercitiu pentru a considera ca ai indeplinit norma de sport din ziua respectiva.