Pare un plan perfect: va conectati iPhone-ul la incarcator inainte de culcare si va treziti cu o baterie care este complet incarcata si gata sa tina toata ziua.

 

Sigur, in majoritatea cazurilor, acest lucru nu va fi o problema (cele mai multe cazuri includ cele in care faceti upgrade la un telefon nou la fiecare doi ani). Dar trucul de a va mentine telefonul la viteza optima si functionalitate cat mai mult timp are totul de-a face cu modul in care va tratati bateria. Si aceasta este singura greseala de incarcare pe timp de noapte pe care ar trebui sa o opriti din cauza faptului ca scade ore bune din durata de viata a bateriei iPhone-ului dumneavoastra.

 

Credeti sau nu, exista o modalitate corecta si gresita de a incarca bateria smartphone-ului. Si una dintre cele mai mari greseli pe care le facem se bazeaza pe un mit: „Multi dintre noi avem o idee inradacinata ca incarcarea smartphone-urilor noastre cu incarcari dese va provoca pagube pe termen lung asupra bateriilor si ca este mai bine sa le incarca atunci cand sunt aproape de 0 la suta ”, relateaza Science Alert. „Dar nu am putea fi mai gresiti”.

 

Sa astepti toata ziua pentru ca bateria iPhone-ului tau sa scada sub 10 la suta si apoi sa te grabesti sa o incarci peste noapte nu este o miscare buna. Este nevoie de de doua pana la trei ore (maxim) pentru a incarca complet telefonul 100 la suta. Dupa aceea? Incarcarea suplimentara taxeaza bateria litiu-ion sensibila a unui iPhone.

 

Potrivit Battery University: „Odata ce smartphone-ul dumneavoastra a ajuns la o incarcare de 100 la suta, va primi„ incarcari complicate ”pentru a-l mentine la 100 la suta in timp ce este conectat. Mentine bateria intr-o stare de stres ridicata, cu o tensiune ridicata, ceea ce uzeaza chimia din interiorul ei. ”

 

Un plan mai bun decat sa-l lasati sa se incarce toata noaptea este sa alimentati smartphone-ul pentru cateva ore inainte de culcare si apoi sa deconectati incarcatorul cand atinge 80% sau mai mult.

 

Pare mai sigur sa mentineti smartphone-ul incarcat pana la 100%, dar este complet inutil. Punctul optim pentru o baterie cu litiu-ion este intre 40 si 80 la suta – ceea ce poate fi realizat si intretinut cu incarcari ocazionale pe tot parcursul zilei.