Marele eveniment Samsung Note 10 a venit cu o dezvaluire surpriza: Galaxy Book S, un laptop compatibil LTE, cu o durata de viata a bateriei de 23 de ore.

 

Compania a dezvaluit laptopul de 999 dolari pe scena la evenimentul sau Note 10 de la New York. Acesta va fi scos la vanzare pe „piete selectate” la sfarsitul acestui an.

 

In timpul evenimentului sau, Samsung a descris laptopul ca avand „esenta unui smartphone”. Laptopul de 13 inch este menit sa fie „mereu pornit”, cu capacitati gigabit LTE si cantareste putin peste doua kilograme. Este livrat cu 8 GB RAM si va fi disponibil cu 256 GB sau 512 GB stocare. In acest scop, va include si un slot microSD pentru stocare suplimentara.

 

Dar cea mai impresionanta specificatie este de departe bateria. Bateria Galaxy Book S va avea aproape o zi intreaga de utilizare, potrivit companiei.

 

Potrivit Samsung, compania a lucrat indeaproape cu Qualcomm si Microsoft la laptop, care este succesorul Galaxy Book 2 de anul trecut.

 

Galaxy Book S este printre primele laptopuri care utilizeaza noua platforma de calcul Snapdragon 8cx Compute, un nou sistem de cip (SoC), conceput special pentru PC-urile always-on. Unul dintre cele mai mari avantaje ale 8cx, potrivit Qualcomm, este capacitatea sa de a oferi o durata de viata semnificativ mai buna a bateriei.

 

Desi Galaxy Book S nu va avea viata bateriei „de mai multe zile”, Qualcomm a spus ca ar fi posibila cu 8cx, o durata de viata a bateriei de 23 de ore este inca destul de impresionanta.

 

Daca Galaxy Book S va fi  la fel de impresionant, precum Samsung incearca sa ne faca sa credem nu este clar. Galaxy Book2 de anul trecut s-a laudat si cu o durata de viata impresionanta a bateriei si a procesorului Qualcomm, dar a fost criticat pentru performante neplacute.