Un om de stiinta nucleara rus si fost angajat la prima instalatie de cercetare nucleara a natiunii a fost inchis la 24 octombrie, pentru ca a participat la o schema de minat Bitcoin in secret folosind supercomputerele instalatiei.

Potrivit unui raport din 25 octombrie, RT, fostul angajat Andrey Rybkin a fost condamnat la 3 ani si trei luni de inchisoare, pentru „utilizarea neautorizata a capabilitatilor computerului”. Doi dintre colegii sai au fost amendati anterior pentru rolurile lor in complot, cu unul primind si o pedeapsa cu inchisoare cu suspendare.

 

De asemenea, i s-a ordonat sa plateasca o amenda de 200.000 de ruble (3,130 USD), dupa ce a incercat sa utilizeze un nou supercomputer la facilitate pentru a mina Bitcoin.

 

Centrul este situat in orasul rus Sarov, la 370 km de Moscova. Sarov este un „oras inchis”, ceea ce inseamna ca strainii si turistii sunt interzisi, ​​ba chiar si rusii nerezidenti trebuie sa obtina un permis special de vizita.

Dupa cum a raportat Cointelegraph luna trecuta, unul dintre colaboratorii Rybkin a fost amendat cu 450.000 de ruble (7000 USD), dar a scapat de puscarie.

 

Celalalt angajat implicat a primit o amenda si o pedeapsa cu inchisoare cu suspendare de patru ani.