Start-up-ul francez Ledger a dezvaluit noul portofel hardware pentru a va gestiona criptomonedele. Ledger Nano X este un portofel compatibil Bluetooth, ceea ce inseamna ca veti putea trimite si primi monede de pe telefon.

 

Versiunea anterioara a dispozitivului va obliga sa conectati cheia la computer utilizand un cablu microUSB pentru a executa o comanda. Trecerea la Bluetooth si deschiderea telefonului smartphone este urmatorul pas logic.

 

Ledger va lansa o aplicatie mobila numita Ledger Live. Veti gasi aceleasi caracteristici ca si cele din aplicatia desktop. Veti putea instala aplicatii noi, sa va verificati soldul si sa gestionati tranzactiile.

 

Aplicatia va fi disponibila pe data de 28 ianuarie, iar utilizatorii existenti Ledger vor putea sa-si verifice balanta in modul “read-only” datorita adreselor publice (in cazul in care nu utilizati Spot). Ledger a vandut pana acum 1,5 milioane de dispozitive Ledger Nano S. Si se pare ca alte companii vor putea sa construiasca aplicatii mobile care sa functioneze cu Nano X.

 

Nano X seamana mai mult sau mai putin cu Nano S. Este un dispozitiv USB in forma de cheie cu ecran si cateva butoane. Ecranul este acum putin mai mare.

 

Una dintre principalele probleme cu Nano S este ca era limitat la 18 criptomonede. Acum puteti stoca pana la 100 de monede criptate diferite pe dispozitivul Nano X – dispozitivul accepta 1.100 de monede diferite in general.

 

La fel ca si alte dispozitive Ledger, cheile private nu parasesc niciodata portofelul Ledger. Aceasta inseamna ca, chiar daca computerul sau telefonul mobil sunt hackuite, hackerii nu vor putea sa va fure monezile.