Sapte companii farmaceutice de varf si cercetatori in vaccinuri din Canada, Franta, India, Coreea de Sud si Statele Unite au fost vizati in atac.

 

Atacurile cibernetice au vizat sapte mari companii farmaceutice din Franta, India, Canada, Coreea de Sud si SUA, precum si cercatatori notorii din aceste tari.

 

Microsoft a declarat ca atacurile cibernetice care au originat din Rusia si Coreea de Nord au vizat companiile farmaceutice care dezvolta vaccinul COVID-19.

Majoritatea acestor firme se afla in diferite stadii ale studiilor clinice. Una dintre ele este implicat in studii, iar alta a dezvoltat testul COVID-19. Alte organizatii vizate au contracte sau investitii de la agentii guvernamentale pentru dezvoltari de vaccinuri COVID-19.

 

Microsoft a blocat majoritatea acestor atacuri, dar unele au avut succes, iar gigantul tehnologic a notificat toate organizatiile vizate.

 

Microsoft a dat vina pe atacuri asupra a trei grupuri de hackeri: Strontium, o grupare din Rusia; si doua grupari din Coreea de Nord numite Zinc si Cerium.

 

Strontium a folosit atacuri de tip brute force pentru a fura credentiale de login.

 

Zincul si Ceriumul folosesc ambele metode de spear phishing pentru a atrage utilizatorii sa isi dezvaluie datele personale.